Grote kleine mannen

Reacties 6

Oh joh, als je kleintje geboren wordt is je eerste op eens zo groot.” “Oh heerlijk om straks weer zo’n heel klein babytje te hebben.” Eh ja, nee dus. De babyman werd geboren en was ruim 9 pond, niets klein. Nu is hij een maand oud en draagt hij een pakje dat mijn oudste droeg toen hij de woonkamer rondteigerde. Ok dat deed hij al met 4,5 maand maar dan nog.

Natuurlijk is er niets mis met een beetje een stevige baby, prima zelfs. Wat alleen jammer is dat ik er niet helemaal op voorbereid was. Ik heb bijvoorbeeld weken gewerkt aan een prachtige gebreide jumpsuit van wol met zijde, ik had hem in maat 62 gemaakt want ja, 56 zijn ze zo uit. Jammer joh, hij past er nu al niet meer in. Ik ben nu lichtelijk huiverig om een groteren te maken want hoe snel is hij daar dan weer uit, al is het echt een prachtig patroon.

Ook was ik verliefd op een draagdoek, een prachtige flinterdunne draagdoek met cashmier. Ik had hem ooit bij een vriendin geprobeerd maar mijn eerste zoon was daar toen al te zwaar voor. Zodra ik in de veilige zone was qua zwangerschap ben ik hem gaan zoeken, ik heb hem uit Canada over laten komen omdat ik hem zo graag wilde hebben. We hebben er enorm van genoten, de eerste twee weken, maar ja, grote jongens worden snel nog groter. Ik heb hem alweer verkocht, dit keer aan een mama die een kleiner kindje verwacht. Ik hoop dat zij er langer plezier van heeft.

Maar wat is het een heerlijke beer; grote kleine miniman. Het peutermonster gaat er ook elke dag beter mee om; staat er op dat ik de baby bij elk huiltje direct de borst geef. Stond zelfs een keer zelf aan zijn shirt te sjorren om zijn broertje te troosten. Natuurlijk zijn er momenten dat ik het even moeilijk heb met mijn nieuwe situatie, ik heb het gevoel dat ik non stop achter de feiten aanloop, het huis is een zooi en mijn haar zit niet. Als ik dan om 7.45 in de ochtend in het bevroren gras treinen aan het kijken ben bij het spoor met een heerlijk duttende baby in de doek en een enthousiaste peuter bij mijn knieën, dan heb ik het koud, zou ik willen dat ik lekker in mijn nest lag, maar ben ik ook zo trots, zo blij en zo gelukkig.

Maar ik ga zo dus maar de maat 68 doos zoeken, voor de babyman daar ook weer uitgegroeid is. Bleef hij maar wat langer klein, het gaat me nu al te snel.

6 reacties

  1. Pingback: Succes! | LeesVoer Succes! | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.