Me made monday: groene trui

Reacties 7

Ik mag geen wol meer kopen, mijn stash is groot genoeg en ik moet eerst wegbreien wat ik nog heb liggen. Ik ben heel braaf bezig en ben begonnen met een trui voor mijn peuter. De wol die ik er voor gebruikt heb heb ik al bijna een jaar geleden zelf geverfd. Het was een batch saaie naturel gekleurde sokkenwol met wat bruine vlekjes er in. Met behulp van wat levensmiddelenkleurstof is het nu een geniale groene trui!

We hadden de grootste lol in het bos!

blaadjes omhoog gooien

hij wilde bij de grote tak!

groene trui 3

Maar daarna weer heel snel naar de jassen toe rennen!

groene trui wide shot

Zelf wol verven

Ik vond achterin mijn archief nog wat foto’s van de verfsessie. Ik heb wol leren verven van Knitting Hill, haar keuken was dan ook het decor voor deze verfsessie. De uitdaging was heb verven van een mooi geleidelijk verloop van lichtgroen naar donkerblauw. Hiervoor verdeelde ik de bollen eerst in gelijke strengen.

bleke strengen

Die gingen in een pot met water, kleurstof en azijn en die weer in de magnetron.

verven in potten

De groenen kwamen er in één keer perfect uit!

Groenen

Uiteindelijk was dit het resultaat, ik heb uiteindelijk de lichtere blauwe niet gebruikt voor de trui, dat liep niet helemaal mooi door.

alle kleuren

Ik besefte achteraf alleen dat ik een probleem zou krijgen bij de mouwen. Daar had ik twee identieke bolletjes voor nodig voor een mooi effect. Gelukkig kwam ik later nog een blanco bol tegen. Die heb ik in tweeën gesplitst en identiek geverfd.

Het patroon voor de trui heet Flax en komt uit “the simple collection” van Tin Can Knits, Een collectie gratis patronen voor de beginnende breier, ideale patronen voor als je wilt leren breien of als je lang niet gebreid hebt en zenuwachtig bent om een trui te beginnen.

Nu weer door met mijn volgende project… misschien nog  een vest voor mezelf.

Wat ben jij aan het maken?

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.