Gratis vintage haakpatronen #1

Reacties 6

Jullie waren zo blij met de gratis vintage breipatronen die ik deelde dat ik mijn best heb gedaan om ook een haakversie op te zetten. Helaas werd haken kennelijk vooral gebruikt voor versiering in huis want in mijn collectie vond ik erg weinig haakpatronen. Maar ik geef mij niet gauw gewonnen en ik kan toch drie bijzondere patronen met jullie delen!

Een schattige blouse

1948, maat 40-42-44, borstomvang 92-96-100

Met excuses voor de lichte wazigheid aan de rand, het is moeilijk scannen als het een 10 centimeter dikke bundel betreft. Ik heb gekeken en het is allemaal nog wel leesbaar.  Heel erg schattig en als iemand zich waagt aan omrekenen naar grotere maten hou ik me aanbevolen!

gratis-vintage-haakpatronen-blouse-1948

Gehaakte handschoenen voor de lente

1956 maat 6 1/2-7

Elke zichzelf respecterende dame draagt natuurlijk handschoenen. Dit patroon is voor een dwars gehaakte variant. Ik heb heel veel haakpatronen voor handschoenen, laat me vooral weten of er interesse is in meer. Ik kan wel een keer een handschoenenspecial doen.

gratis-vintage-haakpatronen-1-handschoenen-1956

Gehaakte bustehouder

1948 42-44-46 96-100-104

Wil iemand mij een enorm plezier doen en deze maken, ik kan er gewoon met mijn hoofd niet bij! Een gehaakte bustehouder!! Ik wil er een, gewoon omdat het kan, al lijkt het me enorm snijden bij een grotere cup. Misschien een zacht lint achter de band zetten als hij af is. Zouden ze dit nou echt gedragen hebben? Ik heb ook nog een patroon voor een gehaakt jarretel gordeltje in de collectie.

gratis vintage haakpatronen gehaakte-bustehouder

Ik blijf mijn best doen om meer gehaakte kledingstukken te vinden maar zoals ik eerder al zei, ze zijn in mijn collectie damesbladen zeldzaam. Mocht je iets maken, dan zou ik het enorm gaaf vinden om het eindresultaat te mogen zien! Stuur een foto naar Lana@LeesVoer.net

Mijn scanner en ik zullen voorlopig goede vrienden blijven want ik heb zoveel leuke naai- brei en haakpatronen om met jullie te delen!

Zit er iets voor jou bij?

 

6 reacties

 1. Hanneke

  Moehahaha die bh!!! Heb helemaal zin om hem te maken. “Maat 46”, hoe groot zou dat zijn? Nou ja, maakt toch niet uit want wie draagt dat nou? Ik in ieder geval niet!

 2. Lana

  Borstomvang 100 zeggen ze in hun maattabel

 3. Eva

  Leuk en wie weet hoe lekker hij zit, hij is leuk.

 4. Zitten wel toffe dingen bij zeg! Ik ben heel erg benieuwd naar de 21e eeuwse versie hiervan. Zelf haken is niet aan mij besteed, maar vind het wel leuk om te zien.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Afvallen: -8 kg

 5. Barbera Venema

  Ach, in de jaren 70 droegen we ook gehaakte bikini’s, dus waarom geen gehaakte bh?

 6. Loes

  Is de handschoenen special al geweest ? Ik vind bovenstaande handschoentjes echt ge-wel-dig. Ik heb lang niet meer gehaakt maar deze ga ik zeker proberen te maken.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.