Gratis vintage breipatronen #2 Jumpers!

Reacties 2

Ik moet me echt inhouden om voorlopig niet alleen maar gratis patronen te delen. Ik vind het zo’n leuk idee dat jullie met deze vintage pareltjes aan de slag gaan. Ik kan niet wachten tot jullie me foto’s sturen van de eindresultaten. Maar ik moet natuurlijk ook over andere dingen schrijven voor de niet zo handvaardigen onder mijn lezers. Toch vond ik dat het op 5 december moest kunnen. Vier gratis vintage breipatronen voor jumpers op deze feestelijke dag!

Onthoud dat dit allemaal vintage maten zijn. Kijk even in editie #1 voor wat meer maattabellen. Bij het laatste patroon staan cijfers voor 38-40-42.

Gestreept en simpel

1956, MATEN 40-42-44

Deze dame heeft indrukwekkende wenkbrauwen! Het patroon zelf is redelijk simpel en volgens mij ook makkelijk aan te passen naar andere maten door de toevoeging van de stekenverhouding!

gratis-vintage-breipatronen-2-jumpereditie

Damesblouse voor de vollere vrouw

1958 MAAT 50-52

Ohhh deze gaat op mijn breiplannen lijst. Niet zozeer omdat het mijn maat is maar omdat zo’n overslagtrui me heerlijk lijkt. Het is wel heeeel fijn breiwerk dus een werkstuk voor de lange adem.

gratis-vintage-breipatronen-2-jumpers-4-of-7

Damesjumper in strepen en stipjes

1957 MAAT 40-42

Oef hier waag ik me met mijn boezem niet aan maar ik vind hem wel heel erg schattig! De ingebreide stipjes zijn subtiel maar maken het geheel wel heel bijzonder. Ik hoop zó dat een van jullie deze gaat maken.
gratis-vintage-breipatronen-2-jumpereditie-strepen-en-stipjes

Sportjumper

MAAT 1949 38-40-42

Door de tekening van het zeilbootje neem ik aan dat het hier om een jumper voor watersport gaat. Ik vraag me af hoe praktisch een wollen trui met korte mouwen op het water is maar hee, why not? De vierkante schouders geven een typisch jaren 40 silhouet, als je daarnaar op zoek bent is dit een hele leuke optie!

gratis-vintage-breipatronen-2-jumpers-1-of-7

Mocht je iets gaan maken schroom dan niet om mij het eindresultaat toe te sturen. Het lijkt me zo leuk om uiteindelijk een lezersgallerij te kunnen maken met al jullie werk.

Zit er een jumper voor jou bij?

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.