Goede voornemens

Reacties 7

Ja ja ook ik heb goede voornemens, natuurlijk is het redelijk arbitrair om daar op 1 januari mee te beginnen maar zo zie ik het ook niet. Al mijn voornemens waren er al en door ze op een rij te zetten en met jullie te delen maak ik mezelf verantwoordelijk om er toch echt mee aan de slag te gaan! Benieuwd naar mijn goede voornemens?

Onder de 100 komen

Ik ben na mijn bevalling tien kilo afgevallen. Daar zijn er in december weer 2 van bijgekropen. Op zich niet slecht maar ik wil zo graag onder de 100 komen. De laatste keer dat ik twee cijfers woog was meer dan tien jaar geleden. Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met hoe ik er uit zie en op zich heel tevreden maar ik heb een behoorlijk huidoverschot op mijn buik na twee zwangerschappen en als ik meer afval dan hoop ik dat dat minder prominent wordt. Ook zou het fijn zijn om van ernstig overgewicht naar overgewicht te gaan. Het is niet mijn doel om superslank te worden. Ik ben nooit dunner geweest dan maat 44 en dat is mijn doel ook niet, maar onder de 100 wil ik wel echt en ik ben er zo dichtbij! Eigenlijk moet ik gewoon verder gaan met wat ik al deed en een tandje bijzetten.

Weer gaan rennen

Toen ik nog niet zwanger was van de tweede ben ik gaan rennen, ik was erg goed bezig en, nog belangrijker, ik had er plezier in! Maar toen werd ik zwanger en het was in een klap over. Nu wil ik weer drie keer per week gaan rennen, nou ja, zodra het na kinderbedtijd nog licht is want in het donker vind ik doodeng en eerder kan ik meneer LeesVoer niet aandoen. Dit hoort natuurlijk bij het voornemen om af te vallen maar niet helemaal: ik werd er gelukkig van, daarom wil ik het doen!

Soep!

Ik had een tijd altijd een kan met stevige soep in de koelkast. Zo had ik altijd iets lekker vullends en hartigs. Je moet het jezelf makkelijk maken om verstandig te kiezen dus ik moet daar weer een gewoonte van maken. Ook dit helpt bij het afvallen maar het zorgt ook gewoon voor het nuttigen van meer groente en dat is nooit verkeerd.

De kinderen meer uitdagen

Toen ik er nog maar een had deed ik het minstens drie keer per week: op pinterest een verantwoorde activiteit uitzoeken en daar alles voor klaarzetten. Maar de tweede maakte dat een beetje moeilijk, alles verdween in de mond en werd van tafel geveegd. Nu ook de motoriek van de dreumel de goede kant op gaat moet ik die gewoonte weer oppakken. Ik heb toch een pinterestbord vol!


Me made may

Dit jaar wil ik eindelijk eens meedoen aan me made may. De bedoeling is dat je de hele maand elke dag één of meerdere zelfgemaakte kledingstukken draagt. Het is heel sim in mei omdat het dan niet te warm is voor de dikkere kleding en vaak ook zonnig genoeg voor de meer zomerse stukken. Mijn garderobe is hier echt nog niet klaar voor dus dat betekent dat ik en mijn naaimachine weer nader tot elkaar zullen moeten komen! Ik denk dat ik niet alleen zelfgemaakte kleding ga doen maar ook zelfvermaakte kleding.

Meer verkopen, minder kopen

Ik heb zoveel mooie verkoopbare kleertjes van de jongens, speelgoed dat nog een ronde mee kan, veel te veel draagdoeken en meer. Ik zeg de hele tijd:”jaaaah dat moet ik nog te koop zetten.” Dat moet ik nu gewoon gaan doen. Tegelijkertijd wil ik dit jaar proberen niet te veel te kopen. Bij elke aankoop bedenken of ik het echt nodig heb. Ik wil al jaren een bad en dat gaat er niet komen als ik er niet voor spaar!

Vooruit bloggen

Ik zit regelmatig om half twaalf nog een blogpost te tikken omdat die morgen online moet. dat kan gewoon niet. Ik moet structureel vooruit gaan bloggen, dat is de enige manier waarop ik het dagelijks bloggen vol kan houden. Ik heb ideeën genoeg maar kom altijd in de knoop met de tijd. Ook ga ik vaste dagen voor vaste onderwerpen instellen maar daarover vertel ik morgen meer!

 Heb jij goede voornemens?

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.