Goede voornemens

Reacties 7

Ja ja ook ik heb goede voornemens, natuurlijk is het redelijk arbitrair om daar op 1 januari mee te beginnen maar zo zie ik het ook niet. Al mijn voornemens waren er al en door ze op een rij te zetten en met jullie te delen maak ik mezelf verantwoordelijk om er toch echt mee aan de slag te gaan! Benieuwd naar mijn goede voornemens?

Onder de 100 komen

Ik ben na mijn bevalling tien kilo afgevallen. Daar zijn er in december weer 2 van bijgekropen. Op zich niet slecht maar ik wil zo graag onder de 100 komen. De laatste keer dat ik twee cijfers woog was meer dan tien jaar geleden. Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met hoe ik er uit zie en op zich heel tevreden maar ik heb een behoorlijk huidoverschot op mijn buik na twee zwangerschappen en als ik meer afval dan hoop ik dat dat minder prominent wordt. Ook zou het fijn zijn om van ernstig overgewicht naar overgewicht te gaan. Het is niet mijn doel om superslank te worden. Ik ben nooit dunner geweest dan maat 44 en dat is mijn doel ook niet, maar onder de 100 wil ik wel echt en ik ben er zo dichtbij! Eigenlijk moet ik gewoon verder gaan met wat ik al deed en een tandje bijzetten.

Weer gaan rennen

Toen ik nog niet zwanger was van de tweede ben ik gaan rennen, ik was erg goed bezig en, nog belangrijker, ik had er plezier in! Maar toen werd ik zwanger en het was in een klap over. Nu wil ik weer drie keer per week gaan rennen, nou ja, zodra het na kinderbedtijd nog licht is want in het donker vind ik doodeng en eerder kan ik meneer LeesVoer niet aandoen. Dit hoort natuurlijk bij het voornemen om af te vallen maar niet helemaal: ik werd er gelukkig van, daarom wil ik het doen!

Soep!

Ik had een tijd altijd een kan met stevige soep in de koelkast. Zo had ik altijd iets lekker vullends en hartigs. Je moet het jezelf makkelijk maken om verstandig te kiezen dus ik moet daar weer een gewoonte van maken. Ook dit helpt bij het afvallen maar het zorgt ook gewoon voor het nuttigen van meer groente en dat is nooit verkeerd.

De kinderen meer uitdagen

Toen ik er nog maar een had deed ik het minstens drie keer per week: op pinterest een verantwoorde activiteit uitzoeken en daar alles voor klaarzetten. Maar de tweede maakte dat een beetje moeilijk, alles verdween in de mond en werd van tafel geveegd. Nu ook de motoriek van de dreumel de goede kant op gaat moet ik die gewoonte weer oppakken. Ik heb toch een pinterestbord vol!


Me made may

Dit jaar wil ik eindelijk eens meedoen aan me made may. De bedoeling is dat je de hele maand elke dag één of meerdere zelfgemaakte kledingstukken draagt. Het is heel sim in mei omdat het dan niet te warm is voor de dikkere kleding en vaak ook zonnig genoeg voor de meer zomerse stukken. Mijn garderobe is hier echt nog niet klaar voor dus dat betekent dat ik en mijn naaimachine weer nader tot elkaar zullen moeten komen! Ik denk dat ik niet alleen zelfgemaakte kleding ga doen maar ook zelfvermaakte kleding.

Meer verkopen, minder kopen

Ik heb zoveel mooie verkoopbare kleertjes van de jongens, speelgoed dat nog een ronde mee kan, veel te veel draagdoeken en meer. Ik zeg de hele tijd:”jaaaah dat moet ik nog te koop zetten.” Dat moet ik nu gewoon gaan doen. Tegelijkertijd wil ik dit jaar proberen niet te veel te kopen. Bij elke aankoop bedenken of ik het echt nodig heb. Ik wil al jaren een bad en dat gaat er niet komen als ik er niet voor spaar!

Vooruit bloggen

Ik zit regelmatig om half twaalf nog een blogpost te tikken omdat die morgen online moet. dat kan gewoon niet. Ik moet structureel vooruit gaan bloggen, dat is de enige manier waarop ik het dagelijks bloggen vol kan houden. Ik heb ideeën genoeg maar kom altijd in de knoop met de tijd. Ook ga ik vaste dagen voor vaste onderwerpen instellen maar daarover vertel ik morgen meer!

 Heb jij goede voornemens?

7 reacties

 1. de moestuinkoningin

  Wij hebben als gezamenlijk voornemen dat we in de kerstvakantie 2015 weer op vakantie gaan ipv thuisblijven. We waren voor het eerst in jaaaaren in NL en ik heb mijn portie wel weer gehad voor een jaar of 5 🙂

 2. Claartje

  Een baan vinden, op tijd de oppasroosters klaar hebben van de kerkcreche, kinderen gelukkig helpen zijn (uitdagen noem jij het)

  en ja, ook ik wil er na baby nr. 2 nog een aantal kilo’s af. gelukkig heeft ie al goed zijn best gedaan en er al bijna 30 kilo af geslobberd, maar de rest zal ik zelf moeten doen vrees ik….

 3. Saskieja

  Allereerst wens ik jou/jullie een heel mooi 2015! Dit jaar wil ik meer leuke tijd aan mijn gezin besteden. En gezonder eten en afvallen en stoppen met roken en……wil van alles eigenlijk 🙂

 4. Erica Boeve

  Ik ben vorig jaar begonnen met (geraffineerd) suikervrij eten. En toen ben ik ook, na jaaaaren, weer eens onder de 100 gekomen (98,3 wel te verstaan). Ook ik wil niet naar maatje 38, maar maat 44/46 zal heeeeel fijn zijn. Helaas is er door de vakantie (waar ik minder op mijn eten let) weer de klad in gekomen en zijn er nu weer zo’n 5 kilo bij. Old habits die hard. Ik heb me weer aangemeld voor de 15 dagen suikervrij cursus en wil toch echt eind dit jaar zo goed als (geraffineerd) suikervrij leven.

 5. Gin

  Succes met al je goede voornemens! Wat een leuke lijst.

 6. maartje

  mooie voornemens!
  Als persoon ken ik je niet natuurlijk maar ik hoop dat het niet teveel “moetens’ gaan worden, zodat het zeg maar “struikelblokken” gaan worden..
  Wens je er succes mee en ben benieuwd welke je op welke manier gaat uitvoeren!

  ZO leuk dat bezig zijn met kinderen!

  Succes!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.