Gezonde en leuke traktatie: stoplichten

Reacties 10

Jullie kennen mijn standpunt over gezonde traktaties. Nu mijn verse kleuter twee keer moest uitdelen heb ik natuurlijk mijn eigen advies opgevolgd. Deze stoplichten zijn heel lekker, makkelijk te maken en een verse vierjarige kan prima meehelpen. Alle kindjes vonden de traktatie geslaagd!

Wat heb je nodig?

ingrediënten
– bleekselderij
– rozijnen
– 3 kleuren paprika
– mascarpone
materiaal
– satéprikkers
– spuitzak
– uitstekertje

Je kunt de stoplichten prima de avond van tevoren maken. Mascarpone wordt in de koeling mooi stevig en overleeft de reis naar school prima.

Nee niet alle kindjes zullen èn de bleekselderij èn de paprika opeten en voor de hele kieskeurige kindjes zijn de rozijntjes alleen goed genoeg maar iedereen vind ze mooi. Eventueel kan je de mascarpone vervangen door pindakaas.

Ik weet dat het na de kleuterleeftijd moeilijker wordt om bij mijn principes te blijven maar zolang mijn zoon niet klaagt blijven wij leuke en gezonde dingen knutselen.

Wat vind jij een leuke gezonde traktatie?

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.