Geroosterde tomatensoep

Reacties 12

Hier had natuurlijk een mooie foto van een volle pan soep moeten staan… Maar ja, ik was iets te voortvarend met het invriezen van de soep en opeens waren er alleen nog lege borden over om te fotograferen. Ergens is dat wel toepasselijk, deze soep is namelijk zo heerlijk dat er al snel niets meer over is.

Na het weggeven van een paar kilo tomaten zat ik toch nog tegen een behoorlijke berg aan te kijken. Tijd dus om er iets mee te doen. Mijn favoriete tomatensoep is geroosterde tomatensoep, supermakkelijk maar o zo lekker.

Wat heb je nodig?
– Rijpe tomaten
– Uien
– Knoflook
– Olijfolie
– Zout

Ik ga geen hoeveelheden geven want eigenlijk maakt dat heel weinig uit. Soms heb je wat meer uien, soms wat minder knoflook. Gebruik gewoon wat je in huis hebt.

Snij de tomaten door de helft en haal het groene hartje er uit, kerf een kruis in de huid, snij uien in parten en pel wat teentjes knoflook. Plaats ze met de huid omhoog op een bakplaat met opstaande randjes en vul het op met ui en knoflook, overgiet het geheel riant met olie.Strooi er wat zout overheen en bak het geheel op 180 graden tot de huid op de tomaten rimpelt en los laat. Dat duurt tussen de 30 en 45 minuten.

LeesVoer geroosterde tomatensoep

Laat de plaat een paar minuten buiten de oven staan zodat de huidjes nog wat losser komen en haal dan met een vleespincet de vellen er af. Dit hoeft niet maar geeft een fluwelige soep.

LeesVoer geroosterde tomatensoep

Schep alles in een pan en pureer het met de staafmixer, voeg eventueel wat peper en zout toe. Serveer met wat room of geitenkaas en geniet!

 

12 reacties

  1. Pingback: Tomatendrama | LeesVoer Tomatendrama | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Ketsjup | LeesVoer Ketsjup | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  3. Pingback: Tomatensoep is altijd goed, zeker deze versie met geroosterde tomaat! Gewoon leuker

  4. Pingback: Blogplanning - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.