Gepast gekleed naar het theater, zo moeilijk is het niet

Reacties 25

Het is heerlijk om in de moderne tijd te leven maar soms, soms ben ik die “vooruitgang” spuugzat. Waarom lijken onze landgenoten allergisch voor het dragen van gepaste kleding. Waarom is dat “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” zelfs wet in de schouwburg, daar waar men vroeger in avondjurk en smoking mooi zat te wezen is nu een zee van casual eenheidsworstigheid te zien. Doodzonde.

Woensdag gingen meneer LeesVoer en ik naar het theater, een zeldzaamheid. Het was erg krap want we moesten er om acht uur zijn en om tien voor half acht sliepen de monsters pas. Ik had exact tien minuten om me om te kleden en hair and make-up te doen.  Ok ik had raar pluishaar en had geen tijd om de optimale schoenen van zolder te halen. En ok onderweg naar het theater verloor meneer LeesVoer een knoop van zijn jasje maar toch, we waren er op gekleed.

Alan Davies was hilarisch en het Meervaart theater had een prettige zaal en prima catering maar mijn medegasten…

Natuurlijk moet je dragen waar je je prettig in voelt en is het niet aan mij om te oordelen over andermans campingsmoking, toch zou ik graag zien dat Nederlanders wat meer decorum zouden hebben als het om een avondje uit gaat. Wat is de meerwaarde van het theater als je het benadert als een avondje voor de tv?

En kom nou niet met het: “ja maar moeilijk en duurt lang argument” want hee, dit kostte tien minuten:

rode jurk, theater gepaste kleding

En dat met slechte belichting, een brakke telefooncamera en meneer Leesvoer’s gebrekkige fotografiekwaliteiten

Overdressed of underdressed

Veel komt natuurlijk voort uit een angst om uit de toon te vallen, overdressed te zijn, iets waar ik persoonlijk weinig last van heb. Als je die mooie jurk aantrekt en de rest van het publiek zit in spijkerbroek dan voel je je misschien maar opgeprikt. Ik kan het me voorstellen maar op deze manier zit over tien jaar iedereen in joggingbroek in het theater en dat kan toch ook de bedoeling niet zijn.

Misschien moeten we het weer rustig opbouwen, als iedereen vanaf nu nou een leuke, iets chiquer dan dagelijks jurkje aantrekt, of als je dan jeans aan wilt, met een feestelijke top en een goed paar hakken voelt een avondje theater alweer een stuk feestelijker. Als de heren hun t-shirt met “grappige” tekst nou thuislaten of er een jasje over aantrekken zijn ze eindelijk een beetje gepast gekleed. Laten we dat een jaartje proberen, dan is iedereen er aan gewend en kunnen we de echte cocktailjurkjes en kostuums herintroduceren.

kleden voor het theater

Waarom zou het plezier van verkleden moeten ophouden na de kindertijd. Laten we van de schaarse gelegenheden gebruik maken en lekker uitpakken. En dan heb ik het nog niet eens over mijn frustraties met kleding op Nederlandse bruiloften…

De jurk is van Miss Candyfloss

Kleed jij je extra mooi aan voor een avondje uit?

25 reacties

  1. Pingback: Miss Candyfloss spring/summer 2015: Glitters en nautische jumpsuits - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.