Wat heb ik allemaal gemaakt in 2016: Deel 2

Reacties 6

Het was best een productief jaar zo achteraf gezien. Vandaag laat ik de rest van wat ik heb gemaakt in 2016 zien. Ik krijg meteen weer zin om achter de machine te kruipen maar mijn naaikamer ligt overhop omdat ik naar de zolder aan het verhuizen ben. Dan maar breien, want ik heb NIETS gebreid in 2016, nou ja, niets afgemaakt…

Garden party dress

Deze jurk vraagt echt om een fancy garden party. Het is een frankenmodel van mijn couturejurk  en mijn vintage zebra set met een zelfgepriegelde kraag. Ik moet de schoudernaden iets innemen zodat ik hem deze zomer meer draag. Die staat iets te open en dat geeft bij mijn formaat boezem een ietwat overdreven inkijk.

Maar man wat voel ik me prachtig in deze zomerse jurk!

Schotse rok

Voor de oplettende lezer: ja ik had al een schotse rok… maar die is door een mottenaanval helaas ondraagbaar geworden. Deze rok was heel erg mooi en ik heb hem met plezier gedragen maar hij ligt nu op de vermaakstapel. Hij bestaat namelijk uit rechte panelen en panelen die schuin van draad zijn geknipt. De schuine zijn zoveel uitgezakt dat de zoom enorm scheef is geworden helaas.

Maar zodra de zolder een operationeel kantoor/atelier is geworden ga ik hem opnieuw zomen!

Cornhusk couture

Vorig jaar stond op deze plek een jurk gemaakt van snijbloemen dit jaar is dat er een van maiskolfbladeren… Gishwhes makes you do weird things.

Natuurlijk ook weer met bijpassende schoenen en een handgemaakte pruik van die draadjes die bovenaan een verse maiskolf zitten. FASHION!

Supertop en oefenbroekje

Ik sprak in deel 1 al over het gebruiken van een goed passend basispatroon om iets anders te ontwerpen. Dit bloesje is ook weer een variant op het vespa bloesje. Het stofje lag al heel lang in mijn stash en was op de lapjesmarkt het laatste stukje van de rol. net te weinig om een bijpassende rok te maken.

Bij dit bloesje leerde ik dat indien mogelijk je de knoopsgaten altijd horizontaal doet… Niemand die het ziet hoor, maar IK zie het. Ik had nog wel een piepklein stukje over en heb geprobeerd daar een kort broekje van te maken.

Dat is “gelukt” hij past, ik vind hem niet prachtig staan en hij is van onrekbare katoen en als ik ga zitten zit hij absoluut niet lekker om mijn benen. Maar hee, weer iets geleerd.

We can do it!

Als laatste een refashion waar ik heel trots op ben. Ik wilde al heel lang een Rosie the Riveter stijl jumpsuit maar met mijn lange bovenlijf durfde ik dat niet aan. Toen deze in de sale kwam bij Collectif wilde ik hem hebben! Maar natuurlijk was het cameltoe central. Er zat een strikriem bij van dezelfde kleur en dat was de redding. Ik had vooral aan de voorkant ruimte nodig en gelukkig had de jumpsuit een taillenaad. Ik heb het zo goed als onzichtbaar weten aan te pakken!

Maar wacht, er is meer!

Dit overzicht is helaas niet compleet. Ik heb nog een heel gaaf bloesje met bijpassende korte broek gemaakt van de zomer en in de laatste dagen van het jaar kwam er een prachtige vintage style boudoir robe uit mijn handen. Die heb ik alleen nog niet op de foto gezet. De bloes en broek zullen tijdens de komende me made may zeker langskomen. De boudoir robe ga ik gebruiken bij de eerstvolgende lingerie shoot.

De rest van mijn handwerk in 2016 kan je bekijken in deel 1. Mocht je nog meer van mijn geknutsel willen zien dan kan je hier en hier de maaksels uit 2015 bekijken.

Heb je een favoriet?

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.