Wat heb ik allemaal gemaakt in 2016: Deel 1

Reacties 4

Er is veel aan te merken op 2016 maar het is ook het jaar waarin ik beter leerde naaien. In plaats van men neme en pleuren en hopen dat het goed komt begon ik patronen echt aan te passen op mijn lijf. Ook was dit het jaar dat ik eigenlijk meer patronen heb gefrankensteind dan gewoon recht uit de envelop genaaid. Ik blijf een rebel.

Perfect aansluitend vespa bloesje

Ik begon het jaar met iets waar ik al in 2015 mee was begonnen: een perfect passend bloesje met prinsessenlijn. Ik heb het patroon aangepast zodat mijn boezem er in paste en zelfs een proefmodel gemaakt. Esther van Rosie&me was zo lief om er naar te kijken en mij te wijzen op een aspect van mijn figuur dat me eerder een soort van was opgevallen maar ik nooit bewust verwerkt had in mijn naaikennis: ik heb een hele korte rug. Lang bovenlijf, ja, maar hele korte rug.

Ik moest dus een stuk uit de rug halen en nu ik dat consequent doe passen dingen inderdaad beter. Het ziet er op de hanger wel raar uit omdat shirts aan de voorkant echt veel langer zijn dan aan de achterkant, maar dat maakt natuurlijk niet uit.

Geplooid meesterwerk

Toen ik eenmaal een goed passend prinsessenlijnpatroon had besefte ik dat ik daarmee van alles kon creeëren. Het is bijna niet voor te stellen maar de jurk die ik van fantastische Afrikaanse stof maakte is gebaseerd op het patroon van het Vespa bloesje. Dit is misschien wel mijn meest gedragen kledingstuk van 2016. Niet mijn meest gedragen zelfgemaakte, nee echt het meest gedragen.

Hij zit zo vreselijk perfect, ik voel me er altijd mooi in zelfs op dagen dat ik het daar moeilijk mee heb. Deze jurk past ook zo goed door de Ewa bh die ik er onder heb. Ik heb hem echt ontworpen om de vorm die deze mij geeft heen.

Deze jurk is ook heel bijzonder voor me omdat meneer LeesVoer me geholpen heeft met het berekenen van de plooien, al doe ik dat tegenwoordig met een vork. Ook droeg ik hem in Parijs tijdens ons weekendje weg.

Matching mag

Ik was deze bijna vergeten! Ik maakte voor de jongens matching dino shirts, ook zij waren helemaal dino fan na de stickers van Neerlands bekendste grootgrutter.

Gele Afrikaanse set

De blauwe plooienjurk was niet het enige dat ik met Afrikaanse stof maakte. Ik flanste deze rok en top in een dag in elkaar, ja echt flanste want deze set zit vol met verstopte foutjes.

Het is een losse top en rok al moet ik eerlijk zeggen dat ik hem vooral als set heb gedragen. Ook deze deed het goed in Parijs, zoals hier in een vintage interieurwinkel.

Of met een kir op het terras in Montmartre

Refashion Corset

Er waren dit jaar maar een paar refashions, een daarvan ben ik extra trots op omdat het niet zomaar iets is. Ik maakte van een overbust corset dat een vriendin meer dan 10 jaar geleden voor me maakte een underbust corset. Eerlijk is eerlijk, ik heb hem nog steeds amper gedragen omdat het verloop niet sterk genoeg is. Kortgezegd: hij dust te veel op mijn ribben en te weinig op mijn taille. Maar ik heb er wel een hele gave fotoshoot mee gedaan!

Dit was zeker nog niet alles. In deel 2 ga ik het hebben over mijn maisjurk, nog een frankensteinproject en meer!

Benieuwd wat ik allemaal in 2015 maakte? Hier vind je deel 1 en deel 2

Wat heb jij gemaakt in 2016?

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.