Mijn extreme goede voornemen: geen kleding kopen in 2017

Reacties 11

Ik moet toegeven, ik heb dit artikel al drie keer uitgesteld want als ik het hier neer zet is het echt. Maar ik ga het gewoon doen, ik heb de mooiste sales al aan me voorbij laten gaan dus ik kan dit. Ik wil dit kunnen en ik ga dit gewoon doen!

Mijn goede voornemen dit jaar is heel simpel: Ik koop dit jaar geen kleding voor mezelf. Gewoon niet. Als ik iets nieuws wil hebben dan kan ik dat zelf maken, als ik echt iets nodig heb… Waarom zou ik echt iets nodig hebben, ik heb een kast vol kleding! Ik koop dus niets, ook niet in de tweedehands, ook niet als het echt echt echt heel erg afgeprijsd is. Een jaar lang.

“Maar waarom Lana?? Waarom zo rigoreus?” Eigenlijk vooral omdat ik de laatste tijd mezelf heb betrapt op: kopen omdat het past. Het grootste deel van mijn leven kon ik moeilijk aan leuke kleding komen omdat het aanbod in mijn maat er gewoon amper was. Nu zijn er veel meer mogelijkheden en ik merkte dat ik best vaak iets kocht omdat het me best prima leek, niet duur was en ik paste het.

Dit terwijl ik het liefste mijn zelfgemaakte kleding draag. Natuurlijk draag ik met veel plezier kleding van mooie retro merken, maar zelfs mijn favoriete merken zitten mij niet zo mooi als de dingen die ik zelf maak en ik ben ook wel zo ijdel dat ik graag uniek ben met wat ik draag.

Niet scrollen maar stikken!

Die avonden dat ik door webwinkels aan het scrollen ben kan ik veel beter besteden achter mijn naaimachine. Ik heb de patronen, ik heb de stoffen, ik heb de knoopjes. Het enige dat me tegen houdt is “tijd” dit terwijl ik er ook veel energie uit haal. En eerlijk is eerlijk, zelfs al maak ik niets nieuws dit jaar, ik heb ZAT om aan te trekken.

Dit voornemen geldt trouwens niet voor schoenen, ik heb kortgeleden heel veel schoenen weggedaan omdat ik toch echt moest toegeven dat het voortbrengen van 2 kinderen mijn schoenmaat heeft veranderd. Ook vintage hoedjes vind ik kunnen, maar alleen dagelijks draagbare, ik heb er al te veel voor feestelijke gelegenheden. Om de haalbaarheid in het oog te houden gun ik mezelf ook 3 jokers. Drie keer mag ik 1 item kopen als het echt echt echt “nodig” is. Ook ga ik kado’s natuurlijk niet afslaan.

Ik ga in 2017 geen kleding kopen. Pffff nu is het echt officieel!

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

11 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.