Geeky update #1

Reacties 6

Natuurlijk kwam ik al eerder uit de kast als geek/nerd zijnde maar eigenlijk schrijf ik er verder nooit over. Ik merk dat ik steeds vaker denk: ohhhhh dit is zo gaaf daar zou ik eigenlijk over willen schrijven maar dat past niet op LeesVoer. Wat natuurlijk onzin is aangezien het mijn blog is en ik er op kan zetten wat ik wil! Maar omdat het niet de overhand hoeft te nemen zal ik mijn geeky updates samen voegen. Vandaag: een fantastische en lichtelijk nare podcast, ik ging verkleed als de muur van Sherlock en las een boek waardoor ik 6 seizoenen van een webshow keek.

Een beetje naar maar zo grappig
caustic soda podcast

Ik ben een grootafnemer van podcasts, ik vind het heerlijk om tijdens het lego bouwen of koken te luisteren naar mensen die ergens veel van weten, een gaaf interview of een andere vorm van auditief entertainment. Ik volg vanalles, van A song of Ice and Fire geschiedenis podcasts tot het Marvel movie news. Allemaal leuk maar 1 van mijn persoonlijke favorieten is caustic soda.

Een aflevering van Caustic soda gaat eigenlijk altijd over iets naars en meestal dingen waar je dood aan kunt gaan: tornado’s, hitler, nijlpaarden, afval, hondsdolheid en meer van dat gezelligs. Daar leer je dan van alles over op een hilarische manier. Ze omschrijven het zelf als:  A weekly podcast about science, horrible news, and humour.

Ik ben elke week weer blij als ik een nieuwe aflevering op mijn telefoon krijg, ondanks de soms gruwelijke onderwerpen is het altijd grappig en heb ik uit elke aflevering wel iets geleerd. Als je tegen grove humor en soms grafische beschrijvingen van nare dingen kunt, dan is deze podcast echt iets voor jou!

Sherlock special

sherlock cosplay geeky update leesvoerOp 1 januari zat ik in de Bioscoop om de nieuwe Sherlock special op groot doek te zien met Lady Geek. Natuurlijk laat ik geen enkele gelegenheid voorbij gaan om gepast gekleed te gaan en aangezien ik al een perfecte jurk van Lady Voluptuous had liggen besloot ik me te verkleden als Sherlock’s muur. Ja seriously ik ging als muur…

De special was erg gaaf maar ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik ook een beetje een Sherlock nerd ben en dus alle achterliggende theorieën bijhoud anders had ik denk ik de helft niet gevolgd. Oh en seriously, waren de paarse puntmutsen echt nodig?! Toen ik thuis kwam bleek Meneer LeesVoer vergeten te zijn om hem te kijken dus hebben we de iplayer aangezwengeld (via vpn) en heb ik hem direct nog een keer gekeken.

The book made me watch itfeatured geeky update 1

Met Sinterklaas kreeg ik het boek van Felicia Day: You’re never weird on the internet (almost). Een heel gaaf boek, ik kende haar vooral van Buffy the Vampire Slayer en Supernatural maar wist dat ze veel breder bezig was in de geeky wereld. Een inspirerend en, ondanks dat ik niet half zo neurotisch ben, herkenbaar boek. Ze heeft de audioversie van het boek zelf ingesproken dus misschien schaf ik die ook nog aan.

Door het boek kwam ik bij haar webshow the Guild, ik schaam me dood dat ik er nog nooit van gehoord had, waarschijnlijk omdat ik nooit echt een gamer ben geweest. Ik heb de seizoenen gebingewatched! Het gaat over een groep die een world of warcraft achtig spel speelt, het is een beetje de Big Bang Theorie maar dan echt leuk.

Heb jij een geeky update? Leuk boek gelezen, spel gespeeld, film of serie gezien. Laat het me weten in de comments!

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.