castiel, supernatural

Ik heb een geheime identiteit

Reacties 16

Natuurlijk weten jullie  door het lezen van LeesVoer heel veel van me: Ik heb twee kinderen, ben 31, getrouwd met een fantastische man, heb een burgerlijke doorzonwoning, een oudere broer die overleden is aan kanker, draag het liefste kleding in fifties stijl en ik ben eigenlijk blond. Wat jullie niet van me weten…

Ik ben een enorme Nerd! Ik ben dol op Star Trek, heb alle boeken van A song of Ice and Fire gelezen (Daar is Game of Thrones op gebaseerd) net als Lord Of The Rings en zelfs de Silmarillion. Ik ben gek op Doctor Who en zou hele gesprekken kunnen houden met enkel quotes uit de serie, sterker nog, dat doe ik wel eens.

Ik ben dol op bordspelletjes, heb alle Marvel films gezien en als mijn kinderen rondrennen in de speeltuin luister ik op één oortje naar podcasts over alle mogelijke nerdy onderwerpen. Ik lees zelfs met plezier fan fiction en ja ik ship me een ongeluk en heb een hele reeks headcanons. Soms verdoe ik tijd die ik in LeesVoer zou moeten steken met het kijken van fan made ship video’s op Youtube. Oh en ik heb een enorme stapel Elfquests! Pff ik zou nog wel even door kunnen gaan maar dan zou dit een heeeel lang blogstukje worden.

Waarom vertel ik dit?

Ik bereikte een heel nieuw level in mijn nerd zijn. Ik kocht een figuurtje van een van mijn favoriete series. Een superschattige versie van Castiel uit Supernatural. Waarom? Omdat ik er blij van word. Opeens besefte ik dat ik om de een of andere reden noot echt open uitkom voor mijn nerdyness. Misschien omdat ik niet voldoe aan mijn beeld van een echte geek girl: ik ben niet echt goed met computers en wiskunde en ik ben geen gamer (al ben ik enorm sjacho dat mijn Super Nintendo kapot is) en ik draag graag make-up.

Door zo te denken doe ik niet alleen mezelf maar ook mijn mede fangirls, gamergirls, sciencequeens en andere groepen te niet. Er is niet maar 1 soort en als je daar niet bij past mag je niet mee doen. Als je ergens enorm veel plezier aan beleeft hoef je je niet te schamen of je aan te passen.

Daarom kom ik uit de kast als uber fangirl, shipper, bingewatcher en triviaqueen. Ik ga mijn Castiel een mooi plekje geven.

Ben jij een Fangirl, Nerd, Gamer of vergelijkbaar? Deel het in de Comments!

16 reacties

 1. Geeft niks geeft niks, hier nog een mede nerd 😉
  Ik hou enorm van gamen, met name Mortal Kombat. Marvel en DC comics films zijn niet om aan te slepen..heerlijk!! En Star Wars blijft gewoon epic tja..
  Japanse anime word ook steeds meer hier in huis, ga denk ik nog 2 outfits maken voor een comiccon EEEKKK!
  Sabine onlangs geplaatst…E.L.F. Blush Palette – Light

 2. Aiii ik herken er wel iets van. Behalve dan dat ik serieus niet wist wat shipping was. Maar, de Elfquests van mijn grote broer jatte ik stiekem uit zijn kamer, de Hobbit las ik voor ik wist dat Lord of the Rings bestond en ik baal als een stekker dat Game of Thrones weer is afgelopen. Maar, bij mij is het ergste mijn geheime excelverslaving. Wiskunde kan ik niet, maar pielen met draaitabellen wel. Supernerds gooo! 🙂
  Noraly onlangs geplaatst…Spam je blog: het Grote Dertigplus Bloggers Onderzoek

 3. Ik hou ook van gamen! Civilization is mijn lievelings. Lekker strategisch en multi taksen. GoT is mijn lievelings serie, alleen Star Trek, daar ben ik nooit zo dol op geweest.
  Karen onlangs geplaatst…MUA Makeup Academy + Winactie

 4. Paula

  Nou hier ook hoor! We missen geen aflevering van the Doctor (we spelen af en toe zelf ook voor tijdreizigers….), ik ben getrouwd met een Trekkie , alle series en films van Marvel worden ook gekeken(ik vind zelf Agent Carter geweldig) Game of thrones mag wat ons betreft ook nog wel een paar seizoenen door gaan en ook ik loop net als jij het liefste rond in fifties kleding. Het enige wat weer anders is is dat ik rood haar heb en het blond verf……

 5. Castiel! De Colombo-achtige nerdy beschermengel tegen wil en dank van de Winchesterbroers. Wow! Je zou mijn Netflixlijst moeten zien (en dan zonder de Westerns en zo van Meneer Eurolac). Veel Marvel, Star Trek,allerlei soorten SF en SF randgebieden. Ook horro en fantasy. Nu draait op Spotify mijn ”Film’nStuff” lijst met de soundtrack van Bitten die nu over gaat in die van Pillars of the Earth.
  Ik was al uit de kast. Ik heb heel lang bijna al mijn blogs opgehangen aan/geïllustreerd met film/serie/boeken, met veel in deze genres. Ik heb helemaal geen fanstuf trouwens, maar ik vind fanfiction dan weer wel erg leuk.
  Gonneke van Veldhuizen-Staas, IBCLC onlangs geplaatst…Moedermelk voeden

 6. Clara

  Ik houd absoluut niet van computer spelletjes. Van computer programma’s kan ik alleen met de programma’s overweg die ik voor m’n werk nodig heb. Ik kijk geen game of thrones (blijkt vrij zeldzaam te zijn). Ik kijk sowieso weinig tv. en van star wars houd ik ook niet zo.
  Daarentegen houd ik wel van startrek en ik heb meters fantasy boeken verslonden.

 7. Claartje

  feest der herkenning! Vond mezelf al supercool toen ik pak m beet september 2006 al bonkend om mijn stoel zat omdat in het najaar een nieuw boek van het lied van ijs en vuur uit zou komen. Ik wist dat want ik had die andere boekies ook net uit. Dus eind 2011 kon ik mij weer laven aan nieuwe moord en doodslag en crazy plotwendingen. Pffft! Mijn manlief is helaas niet zo van dat buitenaardse en dingen met superhelden en elven en trollen enzo. Soms vraag ik me af hoe we ooit getrouwd zijn geraakt, haha. Ik heb bij mijn laatste bezoek aan de UK een sonic screwdriver gekocht… It is my previous

 8. Lana

  @Claartje: Maar de vraag is…. Welke sonic screwdriver. And remeber, I AM judging you

 9. Claartje

  Ja weet ik. Ik wilde die van 10 maar het was in eerste instantie een cadeau voor mn dochter en die is weg van 11… De kans bestaat trouwens nog steeds dat ze hem krijgt en dat ik die van 10 es een keer voor mezelf ritsel. Mja dit is nu de enige dus vammij!

 10. Jorien

  Woohoo! Mede-whovians! Uhm… ik bedoel: wat leuk dat je ook bepaalde shows kijkt. 😛

  Gedeeltelijk andere fandoms, maar herken mezelf redelijk in het bovenstaande verhaal. Heb vorig jaar een sjaal van de 4e Doctor gebreid (uit seizoen 12.5, deze: http://www.ravelry.com/patterns/library/doctor-who-scarf—season-125-archived ), en overweeg een keer de sonic van 11 aan te schaffen (voornamelijk het: hoe vaak ga je hem gebruiken-argument heeft me geremd). Heb jij een favoriete incarnatie?

  (Ik besef me dat dit klinkt of ik hardcore into Who ben en niet veel meer, wat stiekem best meevalt. Genoeg andere fandoms/interesses maar wilde er geen essay van maken. 😛 )

 11. Mimi

  4 avonden seizoen 1 Dr. Who. Klaar om over te stappen op Torchwood op advies collega en dan verder met Dr. Who. Bijna alles van Star Trek gezien…

  Zo genoeg? Kan nog wel meer bedenken….

 12. Hahaha, we moeten eens Elfquests uitwisselen… ik had ooit bijna de hele serie 😉

 13. Hahha dit is zo herkenbaar. Mensen noemen mij ook vaak een nerd, omdat ik van die ‘nerdy’ dingen leuk vind. Ik zou ook hele gesprekken kunnen voeren met quotes uit boeken als LOTR en ik was altijd echt een gamer.
  Dina onlangs geplaatst…Update: Haren wassen zonder shampoo

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.