After Dark: Fun Factory Stronic G

Reacties 6

Het is zover, de eerste aflevering van LeesVoer After Dark, een nieuwe serie over seksualiteit en alles dat daarbij komt kijken. We trappen af met een sextoy review, de Stronic G van Fun Factory! Dit artikel heeft lang op zich laten wachten, waarom? Omdat het nogal iets is voor me. Seksualiteit is iets waar mensen je zo op kunnen veroordelen, daar ben ik voorzichtig mee. Waarom ik het dan toch doe? Er is bar weinig goede informatie te vinden over wat kwaliteit is in het land van het volwassen speelgoed.

Maar dat moet je toch niet nodig hebben….

Mensen willen nog wel eens verkondigen dat als je een goed seksleven hebt je toch geen speeltjes nodig hebt… Natuurlijk is het niet nodig, slagroom op je ijsje is ook niet nodig, maar het geeft je wel iets dat alleen dat bolletje stracciatella je niet kan geven. Is het ijsje vies zonder slagroom, nee natuurlijk niet, maar soms wil je er gewoon slagroom op. Sterker nog, soms wil je gewoon alleen slagroom! Zo is het ook met toys.

Kwaliteit

Heel veel seksspeeltjes zijn ronduit kut (pun intended). Weet je nog al dat gedoe over weekmakers in kinderspeelgoed? Daar is strenge regelgeving over, en terecht. Voor volwassen speelgoed is die regelgeving er dus niet. Heel veel toys zitten vol met weekmakers en aangezien ze bij gebruik veel in contact komen met slijmvliezen is dat geen goede zaak. Speeltjes van goede kwaliteit zijn duurder, maar geloof me ze zijn het waard!

Ik koop zelf alleen producten van glas, metaal, hoge kwaliteit siliconen en hoge kwaliteit hard plastic. Zeker siliconen speeltjes kunnen heel erg duur lijken maar dit is niet iets om op te besparen. Die leuke doorzichtige dildo van een tientje ruikt niet voor niets zo raar. Die is heel hard bezig met off gassing: alle onstabiele chemische componenten aan het loslaten. Dangerous Lily heeft er een heel goed stuk over geschreven.

Fun Factory Stronic G

Maar genoeg over slechte speeltjes, een bedrijf dat goede materialen gebruikt is Fun Factory en zij stuurden me iets heel bijzonders: Een insertable met een motor maar geen vibrator. Deze unit trilt niet, hij pulseert. Eigenlijk beweegt hij een heen en weer in de lengte van de toy. Heel erg gaaf en echt uniek want dit is iets dat geen andere fabrikant nog op de markt heeft gebracht.

Ik heb zelf echt helemaal niets met rechte staven die trillen en die je in zou moeten brengen, trillen mag natuurlijk maar graag richting clitoris want binnen heb ik er niets aan (Oh en dan ook graag rumbly en niet buzzy). De Stronic G doet dat een stuk beter want ten eerste is hij niet recht en ten tweede maakt hij echt een ander soort beweging.

Het is niet echt te vergelijken met vingers of de in Bouquetreeksromannetjes zo prachtig omschreven ritmische stoten van zijn kloppende mannelijkheid, daarvoor is de beweging te klein. Maar ondanks de kleine beweging is de ervaring bij goed positioneren en de voor jou perfecte snelheid behoorlijk intens.

Dit herinnert me trouwens hieraan

Ik merk dat ik het persoonlijk nog best moeilijk vind om meer in detail te treden dan ik hierboven al deed, wie daar geen problemen mee heeft is sextoy reviewer Epiphora die heel leuk en expliciet uitlegt wat de Stronic allemaal doet. Ik kan wel zeggen dat ik het volledig met haar eens ben.

Pluspunten:

– Veilig materiaal
– Doet met de pulsbeweging iets dat de andere dingen in mijn speelgoedlade niet kunnen
– Is erg leuk om te gebruiken zowel solo als in gezelschap
– Waterproof dus te gebruiken in bad of onder de douche
– Geen rare pornofoto op de verpakking en te krijgen in andere kleuren dan zwart, paars, of roze. (Ik kreeg de shocking pink/red bijna roze variant maar hij is er ook in een heel vriendelijk lichtblauw)
– Het bedrijf heeft überhaupt een goede houding ten opzichte van marketing. Het wordt niet als iets viezigs of spannends benaderd en zelfs de instructieboekjes zijn getekend met een tikje humor. Deze toy hoort dus niet in de bips.

Minpuntjes
– Je krijgt er geen opbergzakje bij, voor een toy van meer dan €150,- kunnen ze er best een zakje bij doen.
– Hij is prijzig en het is niet een toy die je aanschaft als je verder nog niets in je nachtkastje hebt liggen.

De Stronic G is bijzonder mooie aanvulling op de speelgoedlade, aan de prijs maar ik geef persoonlijk graag iets meer uit in de wetenschap dat wat ik in mijn lichaam stop geen kwaad kan.

(Fun Factory heeft mij de Stronic G opgestuurd ter review meer info in de disclaimer)

Wat zou jij graag besproken zien in een toekomstige aflevering van LeesVoer After dark?

 

6 reacties

 1. Ik ben zelf niet zo sexueel
  Sextoys heb ik nooit begrepen ook al heb ik ladiesnight van die dingen gehad
  Hoe ouder ik word is mijn belangstelling ook tanender
  Neemt niet weg dat ik dit n heel leuk en interessant revieuw vind
  Kiezen voor kwaliteit voor je lijf lijkt mij ook een verstandiger keuze
  Ik kijk uit naar je volgende blog over dit onderwerp
  Ik leer er alleen maar van

 2. Lana

  Weinig zo persoonlijk als seksualiteit, of het gebrek daaraan. Men gaat er maar vanuit dat iedereen er door gedreven wordt terwijl dat absoluut niet voor iedereen zo is. Wat leuk dat je de review met plezier hebt gelezen!

 3. Martine

  Leuk, een sextoy review. Ik wil ook liever geen weekmakers enzo, maar tussen die “slechte” van een tientje en deze “goede” van 150 zit nogal wat verschil in centen. Lijkt me dat er tussen de 50 en 80 ook genoeg bestaan dat lekker is en je niet doodmaakt….

 4. Lana

  Zeker, maar niet een die deze beweging maakt 😀 Zeker glas is een hele goede budgetoptie!

 5. Priscilla

  Bijzonder dat deze pulseert. Op mijn lijst voor de volgende aanschaf!

 6. Trees

  Dat seksualiteit zo taboe is, zo zijn we opgevoed, lust is verkeerd, ( last niet ??)
  Het is even moeilijk om daar over te praten als ” hoeveel verdien je? ”
  Dat jij daar zo open durft over te schrijven, niet vulgair, met de prachtige vergelijking van slagroom op het ijsje. Het is zeker geen speeltje van mijn generatie, ( ik ben 70) .
  Ik zie uit naar het vervolg van je visie.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.