Food trends 2015, move over quinoa

Reacties 18

Niet alleen in kleding is er elk jaar nieuwe mode maar ook in food waait iedereen met de wind mee. Dacht je dat je hip was met je quinoa? echt niet. Mijn voorpellingen voor dè foodtrends van 2015:

Gierst
Gierst is in Nederland nog vooral bekend onder macrobioten en vrijeschool moeders, in 2015 gaat het het vreselijk hippe quinoa van de troon stoten. Het is natuurlijk glutenvrij en het is een een oergraan of zaad als je echt correct wilt zijn, dat ruim voor de eerste rijst al gegeten werd. Je kent het misschien als de gelige balvormige korreltjes uit de vogelvoederballen. Het wordt geroemd als superfood, powerfood en pinterest staat vol met “1000 ways to prepare millet, healthy supergrain”. Er zitten veel eiwitten in, bijzonder veel ijzer en een hoop kalium. Het wordt al grootschalig verbouwd en is daarom minder schadelijk dan quinoa, alleen de vogels gaan er misschien onder lijden. Ik ben er als kind bijna mee doodgegooid maar begin het nu langzaamaan weer te waarderen, misschien ook omdat ik quinoa niet te vreten vind.

Weet wie je eet

www.koopeenvarken.nl
koopeenvarken.nl koopeenkoe.nl wildrundvlees,nl sameneenkoe.nl sameneenkoekopen.nl veldvarkens.nl en ik kan nog wel even doorgaan. In 2015 kopen we steeds min der vlees bij de supermarkt maar gaan we direct naar de eerlijke boeren. Zo weet je niet alleen wat je eet maar vaak zelfs wie je eet, waar de koe woonde en alles.

Ook in de supermarkt kan je nu al vaak met qr code’s scannen om te zien waar je vlees vandaan komt.

Bone Broth

foodtrends 2015
Hoe je het ook wilt noemen, stock, bone broth, bouillon, in 2015 gaan we er massaal aan. In New York kan je al bone broth to go krijgen. Was je nou net van plan een stuk eerlijke koe te bestellen, bestel dan meteen wat botten mee. Want of het nou hip is of niet, lekker is het zeker! Moeilijk? Nee joh, de groene vrouw legt het nog even uit.

Fermenteren kun je leren


Was iedereen de laatste jaren nog worst en bier aan het maken, in 2015 is het fermenteren wat de klok slaat. In restaurants was het vorig jaar al helemaal hip, dit jaar gaan we het zelf doen. Kimchi, zuurkool, gefermenteerde amandelmelk, gefermenteerde wat dan ook. Gecontroleerd bederven is helemaal hot en we worden er ook nog eens gezonder van door alle probiotica die we er van binnenkrijgen.

Wat denk jij dat de food trends in 2015 worden, en wat kan je eind van dit jaar niet meer zien?

18 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.