Flash refashion: Matige madras wordt spicy skirt

Reacties 26

Stiekem heb ik veel te weinig zelfgemaakte kleding om mei door te komen, gelukkig heb ik al wel duizendmiljard projecten liggen die ik in mijn hoofd al helemaal af heb en alleen nog even uit moet voeren. Een daarvan is dit jurkje met madras ruit. Ooit tweedehands gekocht omdat ik verliefd was op de kleuren en ik er in paste… Dat is nooit een goede reden. Ik heb hem 1 keer aangehad en daarna heeft hij een jaar of 8 in het vermaakkastje gelegen. 

Gister besloot ik dat het eindelijk tijd was om er iets aan te doen! Meneer LeesVoer was zo vriendelijk om om 8 uur ’s ochtends deze charmante foto’s te maken. De refashion kostte maar heel weinig werk, waarom heb ik hier zo lang mee gewacht?!

flash refashion 1

Het lijfje ging er rigoureus af maar ik heb genoeg ruimte gelaten voor een smalle tailleband, met de hand heb ik onzichtbaar een tunnel voor een dun elastiek genaaid.

Ik heb de zakken dicht gemaakt omdat die raar open trokken en daardoor kon ik de rok een kwartslag draaien. Zo staat hij een stuk mooier met die schuine lijnen. Omdat ik alles met de hand heb gedaan is het mooi onzichtbaar en ik kon het doen aan de eettafel terwijl de jongens een Jan Steenig tafereeltje van de woonkamer maakten.

De restjes van het lijfje ben ik te lijf gegaan met mijn lijmpistool. Ik heb een oude diadeem bekleed met reepjes stof en heb er een grote strik op geplakt.

flash refashion 2Helaas waaide het gistermiddag zo hard dat mijn haar er steeds voor vloog maar je snapt het idee.

flash refashion peuter maakt foto

De peuter wilde heel erg graag foto’s van ons maken. Het is een kleine fotograaf in de dop volgens mij.

IK vind het een super geslaagde refashion, het stofje is zo vrolijk en nu is het eindelijk een draagbaar kledingstuk!

flash refashion final shot blogpostHeb jij nog een stuk met refashion potentie in je kast liggen?

 

26 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.