Fifties set van Afrikaanse stof

Reacties 8

Toen ik van een iemand stof uit Ghana kon overnemen zag ik deze set meteen al voor me. Het lijkt een jurk maar is stiekem een wikkeltop en rok. Ik ben echt dol op jurken maar het is heerlijk om verschillende setjes te hebben die je samen maar ook apart kunt dragen. Toen ik de set vorige week aan had regende het complimentjes en ik voel me er ook supermooi in. Creatie geslaagd met dank aan deze bijzondere Afrikaanse stof!

Afrikaanse stof rok en top, wax neerlandais, leesvoer-25

Tijdens het naaien had ik wel wat frustraties. De stof is helaas geen katoen maar een zeer rafelige kunststof die non stop weg wil glibberen. De rok is heel simpel een gerimpelde rechthoek aan een brede tailleband maar de plooien in de band krijgen was, kort gezegd, uitdagend. Ik besloot de zelfkant van de stof zichtbaar te laten omdat dat echt iets is dat bij dit type stof hoort. En omdat ik lui ben, natuurlijk. De rok is wat langer dan ik ze normaal maak. Ik vond dat deze print wat ruimte nodig had. Ook staat het voor mijn gevoel extra zomers.

Close up top Afrikaanse stof

Afrikaanse stof rok en top, wax neerlandais, leesvoer-2Ik had de rechthoek voor de rok op de gok gemeten en dat was niet zo slim. Ik wilde de top van dubbele stof maken en dat kwam echt maar nèt uit. Ik heb als basis voor de wikkeltop een wikkelbloesje uit de knip van april 2016 gebruikt. Ik heb de halslijn aangepast en de wikkellinten een heel stuk verlengd oh en natuurlijk een full bust adjustment gedaan.

Omdat ik de stof dubbel heb gedaan zitten er bijna geen naden aan de binnenkant van het bloesje, de naden die er wel zitten heb ik zo onzichtbaar mogelijk met de hand gedaan. De top sluit al heel mooi aan rond de boezem maar om zorgeloos te kunnen bukken zit er ook nog een klein drukknoopje in de halslijn.

Afrikaanse stof rok en top, wax neerlandais, leesvoer-18
Afrikaanse stof rok en top, wax neerlandais, leesvoer-22

Maarrr het is dus helemaal geen jurk. Ik heb de onderdelen ook even anders gecombineerd zodat je kunt zien hoe dat effect is. Allereerst de rok met een basic tricot shirtje.

Afrikaanse set rok 2

De wikkeltop heb ik gecombineerd met mijn fifties broek van Vivien of Holloway, samen met mijn salt water sandals vind ik het een super look!Afrikaanse set top met broek 2

Zoals altijd even de kosten voor de creatie op een rij:
Stof 10,-
– Garen en knopen uit de schat van Jeanne
–  Drukknoopje 0,10
Totaal 10,10

rok, top of set, wat vind jij het leukste?

8 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.