Fifties film Carol, win kaarten en het boek! (gesloten)

Reacties 48

Als er een film uit komt die zich afspeelt in de jaren 50, die door de kostuummaakster gepitcht is aan de regisseur dan sta ik natuurlijk vooraan. Dat de film ook nog eens zo aangrijpend en mooi zou zijn had ik niet verwacht. Ik was vrijdag bij de première van de film Carol en ik ben er zo van onder de indruk dat ik twee keer een pakket van twee kaartjes en de verfilmde roman weggeef.

De premiere was in EYE in Amsterdam, prachtige locatie natuurlijk maar het is niet ideaal om met pincurls en een hoedje over het IJ te varen. Met een ietwat verwaaide coupe ging ik de rode loper over. De dresscode was natuurlijk fifties, ik heb nog even getwijfeld of ik mijn Marilyn galajurk aan zou trekken maar het blijft Nederland en inderdaad de keuze voor een iets dagelijkser ensemble was passend.

première film carol-eye amsterdam-Lana LeesVoer

Ik droeg de rok van mijn ginger zebra set, een heel oud hemdje van de H&M met daarover een vestje van de kringloop, het hoedje van de vintage challenge,  gehaakte handschoentjes, een vintage dokterstasje en natuurlijk de pearl coat, daarin voel ik me überhaupt een filmster.collage film carol leesvoer blog

Op de première nog hele leuke mensen ontmoet. Dat is het leuke van alleen naar een feestje gaan: je komt vanzelf in gesprek met mensen. Uiteindelijk nam ik pas na 2 uur de nachttrein terug. Zeer geslaagd feestje.

De film

Ik wil niet te veel weggeven, ik heb zelf niets van het verhaal gelezen voor ik de zaal in ging en daar ben ik blij om, het was echt spannend om niet te weten waar het heen zou gaan. Doe me een lol en kijk even de trailer.

Het is echt een FILM, ja met hoofdletters. Niet alleen omdat de film geschoten is op film in plaats van digitaal, dat geeft verschillende scenes een verschillende structuur, maar ook omdat de manier waarop er gefilmd is net zo belangrijk is als hoe de acteurs spelen. De camera lijkt wel een extra karakter in de film te zijn. Dit geldt trouwens ook voor de kostuums. Nog nooit heb ik een film gezien die zich in de fifties afspeelt waarbij iedereen, de grote acteurs maar ook de kleinste figurant er zo perfect uit ziet. Trouwens, let op de nagellak van Carol, daar zit ook iets achter. Oh en had ik al gezegd dat ik alle hoedjes wil hebben.

Het is een echte Oscar kanshebber, niet alleen Cate Blanchet, die vrouw is 46, seriously, ongelooflijk, maar ik denk dat deze film er nog wel meer krijgt. Dus hou je van mooie fifties kleding of van echte filmische films of wellicht van beide. Ga naar Carol.

En misschien kan ik je er wel heen sturen want ik mag twee keer een pakketje weggeven van twee kaartjes en het boek. Vul snel de rafflecopter in en doe mee!
a Rafflecopter giveaway

Waarom wil jij Carol zien?

48 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.