Ff wakkerscrubben

Reacties 3

Ik ben dol op scrubs, vroeger had ik altijd wel een paar tubes of potjes staan. Tot ik er achter kwam dat het heel makkelijk zelf te maken is. Ook vond ik het niet zo’n fijn idee dat in veel scrubs kleine bolletjes plastic zitten die ik dan weer door de goot spoelde. Om een scrubje te maken hoef je niet eens boodschappen te doen. Ik garandeer je dat je nu alles in huis hebt om heerlijke coffeehoneysugarscrub te maken. Ik zeg het in het engels want koffiehoningsuikerscrub klinkt een stuk minder hip.

Wat gaat er in?

LeesVoer

Gemalen koffie
kristalsuiker
olie
honing

Neem wat gemalen koffie, ik heb zelf een heel leuk ouderwets koffiemolentje dus ik maal het vers, daarmee kan je ook bepalen hoe grof je scrub is. Doe er ongeveer evenzoveel kristalsuiker bij. Giet hier genoeg olie bij om er een papje van te maken. Roer er daarna een flinke lepel honing doorheen. Dat is alles.

De scrub is heel geschikt voor benen en dijen omdat de caffeïne vaatvernouwend werkt. Dat zorgt er voor dat je benen mooi strak worden en helpt tegen cellulite. De olie en de honing verzorgen tegelijkertijd de huid. De scrub blijft als je hem luchtdicht bewaart tot wel twee maanden goed en is als je het een beetje leuk inpakt ook een heel leuk zelfgemaakt kado.

Doe jezelf een lol, gebruik deze scrub alleen ’s ochtends. Het is niet zo dat de caffeïne via je benen je klaarwakker maakt maar de geur van verse koffie is zo sterk dat je in een klap klaarwakker bent. Ideale ochtendscrub dus.

Met de basis van suiker en olie kan je allerlei leuke scrubs maken, the sky is the limit, vervang de koffie eens voor cacao en verwen jezelf met een zachte chocoscrub die ook geschikt is voor je gezicht.

Kijk het item in Kassa Groen nog even na!

Lees ook de recepten voor de lippenbalsem en het avocadomasker na.

3 reacties

  1. Pingback: Zacht | LeesVoer Zacht | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Het groene monster | LeesVoer Het groene monster | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.