De hortus in een flesje: Etos botanical boost

Reacties 3

Etos nodigde me uit om in de Hortus in Amsterdam naar hun nieuwe lijn producten te komen kijken. Sinds ik dierproefvrij ben gegaan waardeer ik huismerken steeds meer al zijn ze vaak wat saai en hebben ze veel onnodige en niet natuurlijke ingrediënten. Ik moet dan ook zeggen dat ik enorm blij verrast ben door de Botanical boost lijn van Etos. Een mooi concept, leuke producten met niet te veel ingrediënten en prachtige vormgeving.

Voor de botanical boost lijn heeft Etos samengewerkt met de Hortus in Amsterdam. Samen hebben ze gekeken naar welke plantenextracten geschikt zijn voor verzorgingsproducten en ze zijn uitgekomen op drie geurprofielen. Ik ben zelf vooral fan van Lime & Mint, heerlijk fris en meneer LeesVoer kan hem ook gebruiken. De Jasmine & Vanilla vind ik ook erg lekker. De Elderflower & Raspberry zal zeker een groot publiek hebben maar is echt te zoet voor mij.Etos botanical boost collage

Geschikt voor veganisten

De producten zijn natuurlijk allemaal dierproefvrij maar ook geschikt voor vegetariërs en veganisten, alleen de showergel uit de framboos/vlierbloesemlijn heeft een lactose component.

Wat zit er in?

Het eerste dat ik doe als ik een verzorgingsproduct in handen krijg is op de ingrediëntenlijst kijken. Als eerste om te zien of als er geadverteerd wordt met limoen, dat er ook een beetje in zit. Dat is bij deze producten prima in orde. De plantencomponenten staan behoorlijk ver vooraan in de lijst. Hoe hoger een ingredient in een lijst staat hoe meer er van in zit.

Ten tweede kijk ik naar hoeveel ingredienten er in zitten, minder is in dit soort gevallen echt beter. Dat betekend dat er niet veel troep nodig is geweest om het werkzaam te maken.

Als derde kijk ik naar de ingrediënten zelf, nee niet alles in deze producten is 100% natuurlijk maar veel meer dan ik had verwacht! Ik ben echt onder de indruk van de moeite die Etos in dit product heeft gestoken.

Uniek zijn

Met deze lijn steekt de Etos echt zijn nek uit. Drogisterijketens hebben met hun eigen merk jarenlang vooral kopie producten gemaakt. Met deze lijn probeert Etos iets nieuws, een huismerk dat je leuk vind om kado te krijgen of dat je koopt om jezelf te verwennen zonder dat het heel duur hoeft te zijn. Een huismerklijn met mooie ingrediënten een prachtige vormgeving en een beschaafde prijs (tussen de 2,99 en 7,99).

De hele lijn ligt vanaf deze week in de winkels. De lijn bestaat uit scrubs, doucheproducten, hand- en bodycrèmes, lippenbalsems en zelfs een huisparfum.

Ik vind dat Etos de laatste tijd erg leuk bezig is. Eerder dit jaar kwamen ze ook al met een serie biologische kruidenthee. Nu een mooie samenwerking met de Hortus. Echt leuk als bedrijven zichzelf opnieuw uitvinden.

Koop jij wel eens verzorgingsproducten van een huismerk?

Dit artikel bevat producten die ik van een merk of bedrijf heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.