En bedankt dokter…

Reacties 10

Goedemorgen mevrouw, wat is er aan de hand?”

Nou het monster heeft al drie weken een dikke vochtige uitslag op zijn kin, het wordt niet groter dus volgens mij is het geen krentebaard. We dachten eerst dat het van kwijlen van nieuwe tanden kwam maar hij kwijlt nu niet meer en het zit er nog. Ik ben een week geleden begonnen met smeren met een balsem op basis van lanoline en het is iets ingedroogd maar echt beter wordt het niet en hij heeft nu ook wat rode plekken op zijn wang.

– De dokter kijkt naar zijn scherm, heeft nog niet naar het kind gekeken en zegt:
  “lanoline paraffine gesmeerd, ok, nou zolang er geen korst zit is het geen krentebaard”

Nee ik heb geen paraffine gebruikt, juist niet want dat sluit af, en er zit nu dus wel een korst op, kijk maar.

– De dokter draait zich om naar kind, prikt in kin en draait zich weer naar het scherm.

“Ja is wel wat droog, is waarschijnlijk gewoon eczeem, ik geef u wel een andere crème zonder paraffine, dat is beter. die kunt u ook op andere plekjes smeren.”

Ehm, ik gebruik nu een balsem zonder paraffine, ook heeft hij geen andere plekjes, Dit is nu droog door de balsem maar het was weken vochtig, hij heeft nog nooit iets met zijn huid gehad en dit zit er nu zo lang.

nou hij kan best eens iets met zijn huid hebben hoor en trouwens hij heeft ook een droge huid hier.” de dokter wijst op het monster zijn voorhoofd waar een waas van rijstewafelkruimels hangt, je moet toch wat in de wachtruimte.

Ik probeer nog te zeggen dat dat kruimels zijn maar de dokter staat alweer bij de deur.
Drie minuten zijn we binnen geweest. Ik heb een receptje voor een tube paraffinevrije crème. Lekker dan. Trouwens, wat nou ǵ’gewoon eczeem’ zo gewoon vind ik dat niet, dat gooi je toch niet zomaar als loze diagnose de kamer in? Nu weet ik weer waarom ik nooit naar de huisarts ga. Al weet ik dus nu nog steeds niet wat er op zijn kin zit.

Een paar dagen later kan ik terecht bij mijn eigen huisarts. Ze neent de tijd, kijkt met een lampje. Vraagt hoe het uberhaupt gaat met de kleine man en trekt toch de conclusie:langzaam beginnende krentenbaard. Kijk, daar hebben we wat aan.

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.