En bedankt dokter…

Reacties 10

Goedemorgen mevrouw, wat is er aan de hand?”

Nou het monster heeft al drie weken een dikke vochtige uitslag op zijn kin, het wordt niet groter dus volgens mij is het geen krentebaard. We dachten eerst dat het van kwijlen van nieuwe tanden kwam maar hij kwijlt nu niet meer en het zit er nog. Ik ben een week geleden begonnen met smeren met een balsem op basis van lanoline en het is iets ingedroogd maar echt beter wordt het niet en hij heeft nu ook wat rode plekken op zijn wang.

– De dokter kijkt naar zijn scherm, heeft nog niet naar het kind gekeken en zegt:
  “lanoline paraffine gesmeerd, ok, nou zolang er geen korst zit is het geen krentebaard”

Nee ik heb geen paraffine gebruikt, juist niet want dat sluit af, en er zit nu dus wel een korst op, kijk maar.

– De dokter draait zich om naar kind, prikt in kin en draait zich weer naar het scherm.

“Ja is wel wat droog, is waarschijnlijk gewoon eczeem, ik geef u wel een andere crème zonder paraffine, dat is beter. die kunt u ook op andere plekjes smeren.”

Ehm, ik gebruik nu een balsem zonder paraffine, ook heeft hij geen andere plekjes, Dit is nu droog door de balsem maar het was weken vochtig, hij heeft nog nooit iets met zijn huid gehad en dit zit er nu zo lang.

nou hij kan best eens iets met zijn huid hebben hoor en trouwens hij heeft ook een droge huid hier.” de dokter wijst op het monster zijn voorhoofd waar een waas van rijstewafelkruimels hangt, je moet toch wat in de wachtruimte.

Ik probeer nog te zeggen dat dat kruimels zijn maar de dokter staat alweer bij de deur.
Drie minuten zijn we binnen geweest. Ik heb een receptje voor een tube paraffinevrije crème. Lekker dan. Trouwens, wat nou ǵ’gewoon eczeem’ zo gewoon vind ik dat niet, dat gooi je toch niet zomaar als loze diagnose de kamer in? Nu weet ik weer waarom ik nooit naar de huisarts ga. Al weet ik dus nu nog steeds niet wat er op zijn kin zit.

Een paar dagen later kan ik terecht bij mijn eigen huisarts. Ze neent de tijd, kijkt met een lampje. Vraagt hoe het uberhaupt gaat met de kleine man en trekt toch de conclusie:langzaam beginnende krentenbaard. Kijk, daar hebben we wat aan.

10 reacties

 1. Kim

  Wat een hork. Als je kunt zou ik overstappen.
  De Groene Vrouw heeft hier toevallig laatst ook over geschreven, je moet je huisarts gewoon kunnen vertrouwen en hij/zij moet zeker naar je luisteren. Zelf ben ik ook overgestapt omdat ik niets aan mijn huisarts had.

 2. Chantalle

  Niet dat ik wil zeggen dat hij eczeem heeft, maar hier een dreumes die nooit wat met haar huid had, en met 13 maanden opeens wel eczeem kreeg… Maar dat herken je wel denk ik.

  Balen dat je nu alsnog niks weet.

 3. Lana

  Ja zou natuurlijk kunnen maar dan lijkt het me logisch dat je daar wat meer over zegt. Ik vind eczeem niet zo normaal. Daar leg je dan toch wat over uit. Gelukkig is dit niet mijn vaste huisarts, ik ga nooit meer naar een vervanger…

 4. Ah, dat herken ik. Niet dat mini-me er last van heeft, maar ik had er zelf last van. Mijn moeder heeft me naar de homeopaat genomen, daar kreeg ik van die homeopathische druppels en bleek dat ik niet goed tegen bepaalde voeding(sstoffen) kon. In mijn geval hielp het. Misschien een idee? Baat het niet, schaadt het niet.

 5. edmee

  ….en toch lig ik een deuk van je stukje, ik zie je helemaal zitten en dit loze gesprek voeren. Wat moet jij je geergerd hebben zeg, wat een stomme huisarts! Ga je nog terug naar je eigen dokter of ga je smeren met je paraffinevrije zalf?

 6. Wist je dat je ook allergisch kan zijn voor lanoline? Ik heb deze allergie ook en waarschijnlijk had ik het als heel jong kind ook al dus ook daar moet je soms voorzichtig mee zijn. Of maak ik het dan alleen maar ingewikkelder? Succes ermee, ik weet hoe vervelend huiduitslag kan zijn.

  groetjes,
  Famke

 7. Lana

  Ik weet dat je daar ook allergisch voor kan zijn, vooral voor eventuele pesticiden. Al mijn verzorgingsproducten zijn met lanoline en die smeer ik niet alleen op zijn kin hahahaha.
  Het ziet er juist beter uit sinds ik het ben gaan smeren, waarschijnlijk omdat er geen vocht meer bij komt van de sinasappels en kwijlen en zo.

  Een foto wordt moeilijk met een dreumes. Het ging me ook vooral om de doktersfrustratie. Ik ga vrijdag nog even langs mijn eigen dokter.

 8. Vervelend, die plek en die arts. Snel je eigen huisarts bezoeken en meld ook je ontevredenheid over de vervanger. Is belangrijk. Succes!

 9. Debora

  Oh jee zoooo herkenbaar… Al mijn gesprekken met de huisarts gaan precies zo!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.