Eigen oogst

Reacties 4

Als een kleuter met zijn eerste bosje radijsjes uit het schooltuintje; zo trots ben ik. Mijn minimoestuin werkt! Ja het zijn maar radijzen en nog smakeloze saxa’s bovendien maar hee, ik heb ze gemaakt. Het mooiste is nog dat ik eindelijk weer eens iets kan maken wat met die blaadjes. Daar moet ik niet aan denken bij die zielige verlepte supermarktbosjes maar met mijn huisgekweekte loof maakte ik een heerlijke geitenkaasradijsbladquiche (3x woordwaarde)

image

Supersimpel: men neme bladerdeeg, bakken dat blind voor voor een minuut of tien. Bak wat spekjes met een uitje en wat knoflook en laat het radijsblad daarbij slinken. Brokkel wat geitenkaas over het halfgare bladerdeeg, doe daar de spekjes en radijsblad overheen en bedek het geheel met ei en room. Nog even afbakken en dan genieten, heerlijk met een salade van de radijsjes.

Mijn minimoestuin begon maanden geleden nog als een stapel bakstenen die ik met mijn hormonale zwangere hoofd transformeerde tot een set verhoogde bakken. Daar heb ik toen nog een week spierpijn van gehad maar hè het begin was er. Nu staan er heel dapper allemaal plantjes te groeien ondanks mijn abominabele moestuinkennis. De tomaatjes staan in de knop, de zonnebloemcourgette maakt braaf bloemen en die radijzen dus, gaan als een speer. De dille en peterselie groeien sneller dan ik het op kan maken en sla uit eigen tuin is ook al geen zeldzaamheid meer. Beetje jammer dat de slakken mijn babysperziebonen opaten maar daarvoor zijn er nu biervallen ingegraven.

Met gepaste trots, mijn minimoestuin in een grootstedelijke achtertuin:

image

image

image

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.