Efteling voor jonge ouders

Reacties 3
Hogelijk zwanger lag ik een paar maanden geleden op de bank doelloos rond te surfen toen mijn oog viel op een aanbieding van de Efteling. Opeens was drie dagen efteling met twee nachtjes in een appartement prima betaalbaar. Natuurlijk was de aanbieding alleen geldig op die en die dagen als je nu binnen 30 seconden boekte terwijl je op je handen stond en het Chileense volkslied zong maar soit, supergoedkoop. Na veel gecontempleer, wat best moeilijk is hoogzwanger op je handen terwijl je staat te zingen, besloot ik te boeken, ook al zou ik dan met een pasgeboren baby zitten. En zo geschiedde. Met dank aan deze aanbieding kan ik u nu presenteren:

LeesVoer’s toptips voor de Efteling met een peuter, en die baby natuurlijk.

Voorbereiding

De Efteling is één en al prikkels; alles is nieuw en in elke ooghoek twinkelen lampjes of bewegen laven. Voor je het weet wordt je peuter histerisch vervelend of volledig katatonisch. Om dit een beetje te ondervangen kwam een vriendin van mij met de geniale tip om van te voren filmpjes te kijken. Op youtube is de hele efteling te vinden, het hele sprookjesbos en alle ritjes kan je daar voorbeschouwen. Hierdoor weet je peuter een klein beetje wat er komt en komt het net iets minder hard aan. Je kan zo ook zien of je monster al toe is aan bepaalde attracties. Op basis van een filmpje hebben wij de fata morgana dus overgeslagen.

Spreiding

Het hele park in één dag willen doen is onbegonnen werk, je zal een heleboel niet kunnen zien en halverwege de dag is de peuter gewoon op. Mocht je zo’n aanbieding van bosrijck, het vakantiepark van de Efteling, tegenkomen maak daar dan gebruik van. Een middagdutje in een bed is goud waard, zeker als papa en mama dan even in het bubbelbad kunnen. Zo kan je zonder stress dat vierde rondje droomvlucht doen, je hebt tijd zat.

Inlevingsvermogen

“Maar wat is er voor hem dan leuk daar?” Dat vroeg mijn man toen ik ging boeken. Je moet begrijpen dat wij nog nooit met kleine kinderen naar de Efteling zijn geweest. Wij waren gewend aan rondjes achtbaan en Villa Volta en zagen in een ver verleden de Gondoletta’s vooral als een ideale plek om te blowen. Mijn antwoord was simpel: “Al die dingen waar wij nooit in gaan.” Het diorama is als peuter megaspannend, de trein prachtig, de bestuurbare T-fordjes het leukste wat er is en de Polka Marina een adembenemende achtbaan. Ook de draaimolens mogen niet worden overgeslagen en er zijn zelfs meerdere speeltuinen in het park. Bewaar de spannende dingen voor tijdens de middagdut.

Babyswitch

Maak gebruik van babyswitch! De Efteling heeft een geniale regeling voor mensen met kleine kinderen: Een van hen gaat in de wachtrij staan en de andere ouder gaat bij de uitgang naar binnen. Als de wachtrij ouder klaar is met de attractie neemt die de kinderen over en mag de andere ouder direct de attractie in zonder wachten. Perfect systeem. Wij hadden het deze trip alleen nodig bij de nieuwe achtbaan Joris en de Draak maar op een drukke zomerdag kan het uren schelen, zeg nou zelf je gaat niet alleen voor het nageslacht naar het park.

Buggy

Waaaaaaaat? Zit LeesVoers Lana nou serieus te zeggen dat er een buggy mee moet? Dat mens dat niet kan ophouden met zeuren over de voordelen van draagdoeken? Ja, echt. Met de simpele reden dat als het middagdutje niet in het appartement/huisje kan omdat het de vertrekdag is je dan in de achtbaan kan. Natuurlijk kan een dutje ook in de doek maar dan mag je de python echt niet in, de draagdoek is dan een mooi dekentje. Daarnaast is het heerlijk om je tas en bij mooi weer een eventuele jas in een karretje te kunnen plempen. Je kan ook een Efteling karretje huren maar die slapen niet zo lekker.

En die baby dan?

Oh ja de baby, tja die kost geen moeite. De baby gaat in de doek, mijn zeven weker sliep door menig rondje droomvlucht heen. Ik heb een wollen draagponcho die over mij en de baby heen gaat dus we houden elkaar warm. Als men even gaat zitten voor een hapje en een drankje kan ook de baby drinken. Dat kan natuurlijk overal maar voor een rustige plek om te voeden waar je ook lekker kunt zitten adviseer ik het Diorama. Bijna elk toilet heeft trouwens verschoontafels dus daar hoef je ook niet over na te denken, naast verschoontafels zijn er ook kindertoiletten met een halve deur. erg handig. Voor een eventuele fles zijn er in elke horeca magnetrons aanwezig.

Verder is drie dagen efteling heel leuk, heel gezellig en heel heel heeeeeel vermoeiend. Man wat loop je veel op zo’n dag. Maar die ogen van de peuter. Die ogen zijn alles waard.

Wat is jouw Efteling toptip?

“Ik krijg geen vergoeding voor dit stuk, als ik ooit iets gesponsords schrijf staat dat er duidelijk bij!”

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.