EffYourBeautyStandards voel je mooi in elke maat!

Reacties 20

Tess Munster heeft een modellencontract bij een groot buro. Ze is 1,65 en heeft maat 52. De wereld is te klein want ze is dik en mag dus niet uitdragen dat ze zich mooi voelt want ze is vreselijk ongezond. Daar valt de andere helft van de wereld weer overheen want het is toch goed dat een grote vrouw ook model is en dunne modellen zijn ook ongezond. Hup de andere helft er weer overheen want waarom mag je van dunne modellen wel zeggen dat ze ongezond zijn en van dikke niet. Aaaaaaaaaaaaargh!

Waar totaal aan voorbij gegaan wordt is dat het hier niet gaat om de gezondheid van een persoon, het gaat hier om het recht om je mooi te voelen en dat uit te dragen. Dat zit niet aan een maat vast! Ook is het onmogelijk om aan de buitenkant te zien hoe gezond iemand is, ik krijg zelf ook heel regelmatig rotopmerkingen over mijn lijf, men gaat er van uit dat ik slecht eet, flessen cola drink en regelmatig bij de hamburgerboeren rondhang. Dat ik alles zelf maak, nooit limonade drink, niet snoep en meer beweeg dan veel van mijn veel slankere vriendinnen zie je niet aan de buitenkant!

Ik ben een slecht voorbeeld

Waarom zijn we als vrouwen, ja het zijn de vrouwen, zo hard voor elkaar? Had ik ook niet op tv gemogen, vijf weken na mijn bevalling? Was ik een slecht voorbeeld? Ik had namelijk ook maat 50-52 toen maar dat is minder goed te zien met mijn 1.77. Ik zal wel een heel slecht voorbeeld geweest zijn! Dat kreeg ik trouwens wel te horen ja… Ik ben al heel wat afgevallen en wil nog meer kwijt, niet om maat 38 te krijgen maar om maat 46 te krijgen, iets wat mensen totaal niet begrijpen: dan ben je toch nog steeds dik? Kan wezen maar in die maat ben ik gelukkig, en gezond maar dat gaat jullie verder weinig aan.

De verbazing die sommige mensen ten toon spreiden als ze zien dat mijn man slank en conventionally attractive is… Heel raar zo’n dikke vrouw met zo’n mooie man…

Het wordt tijd dat we eens ophouden met naar iemand zijn maat kijken en daar een oordeel aan hangen: ohhh zij is zo dun, vast anorexia. Man zij is dik, ja hoor dat ijsje kan er nog wel bij vetklep. Het wordt tijd dat we de volgende generatie leren dat je je mooi mag voelen in elke maat. Of je gezond bent, daar ga jij en je dokter over! Effyourbeautystandards gaat niet over ik ben dik stik er in, het gaat over schoonheid die niet aan de standaard voldoet, niemand voldoet daar trouwens aan want die worden met een computer gemaakt.

Effyourbeautystandards

Ik vind Tess inspirerend. Niet omdat ze zo groot is maar omdat ze gelukkig is in haar maat, iets waar ik dagelijks naar streef. Mijn allerliefste vriendin zit nu in een zwaar gevecht met anorexia, haar lijf is haar vijand op dit moment. Kon zij maar zoveel van zichzelf en haar lijf houden als Tess, daarin is ze een groot voorbeeld!!

En verder legt Laci Green het weer veel beter uit.

 Wat vind jij?

20 reacties

  1. Pingback: Prettig weekend, over zes weken is het lente! - LeesVoer

  2. Pingback: Eurolac!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.