Eerlijk bloggen: Meneer Leesvoer op zakenreis

Reacties 22

Eigenlijk slaat het nergens op, hoeveel alleenstaande ouders doen dit niet dagelijks? Toch vind ik het maar moeilijk… Meneer LeesVoer is op zakenreis en dat betekent dat ik geen aflossing heb om half 6. Niemand om de klaarwakkere dramadreumes aan over te geven na een half uur proberen de slaap te doen komen. Hoe overleef ik dit? Een eerlijk verslag:

LeesVoer Eerlijk bloggen zakenreis14.00 Nee schat we mogen niet verder meelopen met papa, kom we gaan vliegtuigen kijken.

Kijk daar gaat papa’s vliegtuig, kom we gaan naar huis. Weet je wat, ik koop een set speelgoedvliegtuigjes voor jullie!

15.00, nog 80km tot Utrecht: “Mamaaaaaaaaah mijn vliegtuig is helemaal stuk! Ik wil naar huihuuis, Waar is papa?”

16.00-18.00, in een loop:

“Mama ik wil heel graag kijken nu
Schat je hebt al tablet gekeken vandaag dus het is echt even klaar.
“Maar ik heb nog niet televisie gekijkt!”
Dat is niet waar schat. Vanochtend heb je met papa even totoro gekeken weet je nog
“Ja maar ik heb nog niet op de computer gekijkt
Nee dat klopt maar dat hoeft ook niet elke dag
“En ik heb ook nog niet op mama’s telefoon gekijkt”
Nee schat je hebt niet op mijn telefoon gekeken en dat gaat ook niet gebeuren.

“Mama?”
ja
“Ik wil heel graag kijken”…

Skype

19.00 Meneer LeesVoer belt vanuit het hotel om de mannen goedenacht te zetten (hij is een fantastische vader, seriously) peuter is wat in de war: “Ben jij nu op een andere planeet?”

Dat krijg je er van als je je kind laat kijken naar iets dat “space racers”heet. Damn you Netflix!

Bedtijd

19.30 Het is me zowaar gelukt om de heren iets te laten eten, ze in bad te stoppen en de tanden te poetsen maar nu? Normaal doen we bedtijd eigenlijk altijd met z’n tweeën.

Ik leg mijn peuter uit dat ik vandaag alleen ben dus dat ik niet bij hem kan liggen èn bij zijn broertje. Ik geef hem zijn favoriete luistersprookjesboek en zeg dat hij in bed rustig mag lezen. Ondertussen knoop ik de dreumes in de doek. Ik ga in de keuken opruimen met de afzuigkap zo hoog mogelijk. Daarvan valt de dreumes meestal wel in slaap. En jawel!

20.15 Helaas ben ik iets te lomp met hem weer in bed leggen en ja hoor… Klaarwakker. Peuter vindt terecht dat hij lang genoeg gewacht heeft en wil yoghurt eten en naar beneden en vooral niet slapen behalve als ik bij hem kom liggen, zonder zijn broertje.

Dreumes weer in de doek gedaan en de hand vastgehouden van de peuter. Door een soort van privé wals uit te voeren op een vierkante meter wiebel in de mini in slaap terwijl ik probeer de hand waarmee ik de peuter vast heb stil te houden.

21.15 Woohoo I did it! Beide heren zijn vertrokken. Ik leg de dreumes in zijn bed en natuurlijk doet hij direct zijn ogen weer open… Maar hij besluit bij het zien van mijn gezicht waar waarschijnlijk duidelijke tekenen van paniek op te lezen zijn, dat het genoeg is geweest en draait zich om en slaapt verder. Halelujah!

Ik ben zo blij dat mijn moeder komt logeren, en ik heb een hernieuwd respect voor alleenstaande ouders!

Hoe breng jij meerdere mini’s tegelijk naar bed?

22 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.