Eerlijk bloggen: Meneer Leesvoer op zakenreis

Reacties 22

Eigenlijk slaat het nergens op, hoeveel alleenstaande ouders doen dit niet dagelijks? Toch vind ik het maar moeilijk… Meneer LeesVoer is op zakenreis en dat betekent dat ik geen aflossing heb om half 6. Niemand om de klaarwakkere dramadreumes aan over te geven na een half uur proberen de slaap te doen komen. Hoe overleef ik dit? Een eerlijk verslag:

LeesVoer Eerlijk bloggen zakenreis14.00 Nee schat we mogen niet verder meelopen met papa, kom we gaan vliegtuigen kijken.

Kijk daar gaat papa’s vliegtuig, kom we gaan naar huis. Weet je wat, ik koop een set speelgoedvliegtuigjes voor jullie!

15.00, nog 80km tot Utrecht: “Mamaaaaaaaaah mijn vliegtuig is helemaal stuk! Ik wil naar huihuuis, Waar is papa?”

16.00-18.00, in een loop:

“Mama ik wil heel graag kijken nu
Schat je hebt al tablet gekeken vandaag dus het is echt even klaar.
“Maar ik heb nog niet televisie gekijkt!”
Dat is niet waar schat. Vanochtend heb je met papa even totoro gekeken weet je nog
“Ja maar ik heb nog niet op de computer gekijkt
Nee dat klopt maar dat hoeft ook niet elke dag
“En ik heb ook nog niet op mama’s telefoon gekijkt”
Nee schat je hebt niet op mijn telefoon gekeken en dat gaat ook niet gebeuren.

“Mama?”
ja
“Ik wil heel graag kijken”…

Skype

19.00 Meneer LeesVoer belt vanuit het hotel om de mannen goedenacht te zetten (hij is een fantastische vader, seriously) peuter is wat in de war: “Ben jij nu op een andere planeet?”

Dat krijg je er van als je je kind laat kijken naar iets dat “space racers”heet. Damn you Netflix!

Bedtijd

19.30 Het is me zowaar gelukt om de heren iets te laten eten, ze in bad te stoppen en de tanden te poetsen maar nu? Normaal doen we bedtijd eigenlijk altijd met z’n tweeën.

Ik leg mijn peuter uit dat ik vandaag alleen ben dus dat ik niet bij hem kan liggen èn bij zijn broertje. Ik geef hem zijn favoriete luistersprookjesboek en zeg dat hij in bed rustig mag lezen. Ondertussen knoop ik de dreumes in de doek. Ik ga in de keuken opruimen met de afzuigkap zo hoog mogelijk. Daarvan valt de dreumes meestal wel in slaap. En jawel!

20.15 Helaas ben ik iets te lomp met hem weer in bed leggen en ja hoor… Klaarwakker. Peuter vindt terecht dat hij lang genoeg gewacht heeft en wil yoghurt eten en naar beneden en vooral niet slapen behalve als ik bij hem kom liggen, zonder zijn broertje.

Dreumes weer in de doek gedaan en de hand vastgehouden van de peuter. Door een soort van privé wals uit te voeren op een vierkante meter wiebel in de mini in slaap terwijl ik probeer de hand waarmee ik de peuter vast heb stil te houden.

21.15 Woohoo I did it! Beide heren zijn vertrokken. Ik leg de dreumes in zijn bed en natuurlijk doet hij direct zijn ogen weer open… Maar hij besluit bij het zien van mijn gezicht waar waarschijnlijk duidelijke tekenen van paniek op te lezen zijn, dat het genoeg is geweest en draait zich om en slaapt verder. Halelujah!

Ik ben zo blij dat mijn moeder komt logeren, en ik heb een hernieuwd respect voor alleenstaande ouders!

Hoe breng jij meerdere mini’s tegelijk naar bed?

22 reacties

 1. irma zee

  heeeeel herkenbaar haha ik heb een huispapa (wia) zou niet weten hoe ik het zonder zou doen 😛
  als ik alleen ben ligt de kleinste (8mnd) gewoon ff in de box, soms met flesje drinken, of dan leg ik haar bij mn oudste bij het verhaaltje voorlezen.. samen delen 😉

 2. maartje

  Wat schrijf je toch heerlijk!!

  Helaas geen mini’s hier, wat zou ik er graag een paar op bed kunnen leggen elke dag…
  Hoe druk ook, geniet er van!!

 3. Anouk

  Met zn allen in het grote bed, en meestal val ik dan zelf ook in slaap. (Gelukkig slaapt de peuter tegenwoordig zonder borst in want liggend tandemvoeden vond ik pas echt de hel)

 4. Annette

  Mijn man is ook 2 dagen naar Londen, ik moet bekennen : heerlijk! Alles in mn eigen tempo. .. peuter slaapt nu zelfs nog (wordt normaal wakker van douche/ochtend spits) op mijn vrije dag 🙂

 5. G

  Hoe deed ik dat? Gelukkig totaal geskipt. Ik heb er drie en een paar keer per jaar sta ik er alleen voor. Toen ze kleiner waren…. Hell. Ik werkte ook nog…. Maar nu, nu ze ouder zijn alles in ons eigen tempo. Zo heerlijk als hij er af en toe niet is. En als ze later slapen, ach, dan slapen ze later.. ( ze zijn nu 10, 12, 14)

 6. Suuz

  Mijn man is hooguit een avond weg en komt na bedtijd thuis. Ik neem de kinderen tegelijk mee naar boven voor het tandenpoetsen, pyjama aan en verhaaltje lezen. Daarna leg ik de oudste op bed, die daar mag lezen tot ik terug kom. Vervolgens ga ik naast de jongste liggen tot hij slaapt. Dat duurt niet langer dan een half uurtje. Dan ga ik naar de oudste voor een kus en knuffel en dan ben ik klaar.

  Toen mijn man voor het eerst ’s avonds weg moest liet ik mijn moeder komen. Na 3 x durfde ik het zelf wel aan. In het begin gingen we met zijn drieën naar bed met een luisterboek. Dan voedde ik de jongste in slaaap en luisterde de oudste naar het verhaal. Dan viel ik zelf uiteraard ook in slaap en had ik niks aan mijn avond.

 7. Ah, nog een voordeel van ons reusachtige gezinsbed: Kleuter links van me, peuter rechts van me en hopen dat ik ze niet wakker maak als ik er een half uurtje later weer tussenuit sneak voor een aflevering van Grace & Frankie (I love Netflix).
  Anita onlangs geplaatst…Weblog 059

 8. Lana

  Ik heb een enorm gezinsbed maar ze willen dan beide bovenop mij en gaan elkaar meppen over mij heen… komt weinig slaap van.

 9. Ocharme.
  Papa Eurolac was indertijd eerst ambtenaar op vijf fietsminuten van huis. Om vijf over vijf stond ik voor het keukenraam op wacht met de dan jongste in drophouding in mijn armen 😉
  En toen was hij ineens elke week de hele doordeweekse week weg van maandagmorgen voor dag en dauw tot vrijdagavond, meestal laat. En ik heb werkelijk geen idee meer hoe ik dat toen deed. Er waren inmiddels vijf kinderen tussen 1 en 11 of zoiets. Ik vermoed dat ik de oudste twee inschakelde voor de jongere die niet aan de borst waren of zoiets.
  Meer is makkelijker, je moet er gewoon nog een stuk of twee, drie bij doen 😉
  Gonneke van Veldhuizen-Staas, IBCLC onlangs geplaatst…Nattigheid voelen

 10. Claartje

  Manlief komt hier regelmatig thuis ná kinderbedtijd dus ik heb ze wel vaker alleen in bed gestopt. Ook toen babyman er net was. Tsja, gewoon doen. Kinders in het grote bed, voorlezen, dochterlief naar haar eigen bedje bonjouren, baby in z’n eigen kamer voeden en in bed leggen. Dat laatste is nog steeds lastig want hij slaapt super licht… Alleen heeft dochterlief nu af en toe het goede idee om in dr pyama beneden op te willen blijven tot papa thuiskomt. Kost wel wat overtuigingskracht te zorgen dat ze toch echt boven blijft. Kan wel na 11 uur worden en ik heb ook behoefte aan moord en doodslag op tv…

 11. Hoi Lana, wij zijn een zeemansgezin met 3 kinderen. Dit betekent in ons geval dat ik (meneer Zeeman) 3 maanden thuis ben en we het allemaal samen kunnen doen. Mevrouw Zeeman heeft dan wat huishoudelijke taken zoals wassen, schoonmaak, afwas, boodschappen en koken grotendeels vakantie. Daarna ben ik drie maanden op zee, waarin mijn stoere mevrouw Zeeman het allemaal in haar eentje rooit. Dus, wil je weten hoe (soms) alleenstaande ouders dit doen: vraag een zeemansgezin hoe ze dit oplossen!

  (veel van ons volgen jou ook!)

  Succes! Chris

 12. Hester

  Hier het geluk dat beide “mini’s” (inmiddels 2,5 en 5 jaar) zelfstandig in slaap vallen. Als de man er niet is rond bedtijd, gaan we tegelijk naar boven en vraag ik de oudste om zichzelf om te kleden terwijl ik de jongste omkleed en tandenpoets. Dan een een verhaaltje voorlezen waarbij de oudste bij de jongste op bed komt zitten en daarna wiebert de oudste weer naar zijn eigen kamer en stop ik de jongste in. Die is in 5 minuten (letterlijk) vertrokken.
  Dan de oudste tandenpoetsen en nog een eigen verhaaltje. Kus, knuffel, neusieneus, instoppen, deur dicht en “hallóóóó eigen tijd!” 😉

 13. Sandra

  Mini (2) en Midi (4) willen dat ik naast ze lig, Maxi (6) slaapt sinds 3 jaar alleen in.
  Na het eten ruim ik af en zet ik ze alledrie in bad.
  Ik vis Mini er na een paar minuten uit, bedreig Midi en Maxi dat ze elkaar niet stuk mogen maken en voedt Mini in slaap. Daarna mogen Midi en Maxi er uit, ik droog ze beiden af en terwijl Maxi zijn pyjama (zelf!) aantrekt en naar beneden gaat (Netflix ftw) lig ik naast Midi. Als die slaapt breng ik Maxi naar bed,(verhaaltje tandenpoetsen dikke kus en doei!) en ga beneden puinruimen.

  En de luie versie; na het eten parkeer ik ze voor Netflix, ruim snel alles af. Daarna breng ik Mini naar bed, roep als die slaapt naar Midi dat hij boven mag komen. En als die slaapt roep ik Maxi.
  Of ik drink nog even gezellig koffie met een koekje met Maxi. Vinden we allebei gezellig 🙂

  Ik doe het de helft vd tijd alleen.

 14. Petra

  herkenbaar, echt heel herkenbaar. Ik haat het als mijn ml weg moet voor het werk. Hij trekt vaak late dagen waardoor ik er ’s avonds alleen voor sta bij het koken/eten/opruimen/boterhammen maken en af en toe moet hij op zakenreis en dan is het helemaal alleen alles trekken. Ik ben dan soms blij dat ik op mijn werk kan zitten. In tegenstelling tot jou kan ik echter geen beroep doen op ouders of grootouders. Ik heb gelukkig wel prachtvriendinnen waar ik even mijn hart kan bij luchten.
  Maar het wordt beter, echt waar, eens ze groter worden, loopt het allemaal wat vlotter. En ik ben ook eerlijk tegen hen, dan zeg ik “dames, mama staat er deze week alleen voor, papa is er niet en samen gaan we er hier wat van maken hé, dat lukt ons wel” en dan werken ze extra mee en hebben ze extra geduld met mij.
  (en ik voel me stiekem ook een ongelooflijk geweldige mama na die tijd alleen, zo van “wij hebben het toch maar weer allemaal klaar gekregen” – ik liep de vorige keer gewoon op wolkjes nadat ik besefte dat ik bij 4 dagen en nachten alleen ook meteen de kinderen alle 4 ochtenden op tijd en in orde op school had afgezet)

 15. Sandra

  Oh en de drama versie;

  Na het eten zet ik ze alledrie in bad. Terwijl ik bij Mini lig slachten Midi en Maxi elkaar af waardoor ik 10x sis dat Mini niet kan slapen. Uiteindelijk met een klaarwakkere Mini toch Midi en Maxi er maar uithalen. Alles nat, 2 huilende kinderen en 1 boze.
  Alles droog en in pyjama, hup weer naar beneden. Televisie aan en een nieuwe poging om Mini naar bed te brengen. Maxi wil nog buiten spelen en is boos dat dat niet mag. Midi vindt het belachelijk dat hij geen rol koekjes op mag eten.
  Terwijl Mini uit bed klimt hoor ik de tuindeur; Maxi is er vandoor en Midi is er achteraan. Op blote voeten want hij kreeg z’n schoenen niet aan.
  Mini vindt de rol koekjes terwijl ik achter Midi en Maxi aan ren en kruimelt alles onder.
  Uiteindelijk slaapt alles rond 21.30 en ziet mijn huis er uit alsof er een kudde barbaren al plunderend doorheen is gegaan.

  Oh boy, op zulke dagen helpt echt alleen maar heel veel chocola.

 16. Wat herkenbaar. 2 mini’s hier. Een paar keer per jaar is manlief er ook niet rond bed tijd. Nu de kleinste mini alweer bijna 1,5 is ben ik ook aan het uitvogelen hoe ik ze alleen in bed krijg, zonder al te veel drama. Samen in het grote bed werd keten door de kleinste. Wil echt geen boekje lezen, maar onder het bed kruipen. Oudste mini boos, Mama boekje lezen! Grmm. Uiteindelijk zijn ze toch in slaap gevallen oudste bij ons, en kleinste toch in haar eigen bed. Ben blij dat het maar 1 keer in de maand is.

 17. Marleen

  Ik doe precies hetzelfde als Heteren met 1 verschil dat ik mijn 7 maanden oude baby met een speeltje er ook bij zet. En de volgorde is van oud naar jong. Dus met zijn alle knuffelen en lezen in het grote bed van kleuter. Dan met baby naar kamer van peuter om haar in het ledikant te leggen en een liedje te zingen. Dan baby naar beneden en voeden tot hij slaapt.

 18. Jolien

  Wij zijn echt slecht, we hebben geen bedrituelen, nooit gehad. Ze gaan tegenlijk naar bed, poetsen samen (zelf) de tanden, dan leg ik kleine man snel op bed en vervolgens grote man, die met ’n beetje geluk al zelf is gaan liggen. Soms doen we ’t samen, vaak ook doet m’n man ’t alleen nadat hij ze gebadderd heeft (d.w.z. pa doucht, de mannen zitten ieder in hun eigen (baby)badje welke beide in de douche passen).

  ’t Is overigens wel ooit zo dat er ’n paar kleine blote mannen door het huis rennen na hun baddersessie, dan wil ik er wel eens een vangen en op bed leggen. Op ze staan nog op ons bed te springen, maar meestal gaat het hele pyjama/tanden poetsen/naar bed deel vrij snel eigenlijk… Gelukkig!

 19. Versta ik volkomen… mijn man moet binnenkort ook voor 7 dagen naar The States en ik zie er ENORM tegenop met 2 peuters.

  Ik schreef er enkele weken geleden ook een blogje over … en kreeg vrij heftige commentaren. Mensen die vonden dat ik niet moest zeiken, want er zijn vrouwen die het elke dag doen. Toen ik zag dat de personen die negatief reageerden, zelf geen kinderen hadden ;-).

  Ahja, je weet pas hoe heftig het is, wanneer je zelf in de situatie zit.

  Good luck, in elk geval!
  (het blogje dat ik erover schreef, vind je hier: http://esterdepret.be/als-papa-van-huis-is/ )
  Ester onlangs geplaatst…Met kids naar zee: het nut van een verdwaalbandje ! (+ WINACTIE)

 20. noor

  Als ik weer eens een avond home alone ben met de kids. Lezen we samen een exctra lang verhaaltje op de bank ipv ieder een verhaaltje afzonderlijk op bed. Daarna krijgen ze beide een kop anijs melk (met echte anijs niet die suikerklontjes achtige dingen) en daarna breng ik ze naar hun kamer. (ze slapen beide op dezelfde kamer) en als ze toe gestopt in bed liggen ga ik op een stoel erbij zitten en lees nog een verhaaltje voor net zolang tot ze slapen.

 21. Ongeveer zo:
  Terwijl ik de jongste (10 mnd) nog wat eten voer/laat smeren met eten en tegelijk de tafel afruim, stuur ik de oudsten (vijf en net vier) naar boven. Zij gaan vast plassen en de pyjama aandoen. Even later ga ik naar boven, jongste schone luier en pyjama aan. Dan de oudsten helpen met tanden poetsen en de middelste zijn luier aan. Verhaaltje voorlezen op het bed van de middelste met de baby op schoot en aan weerskanten een kleuter. De oudsten krijgen een kus en gaan slapen, dan de jongste nog even voeden en dan kan hij in bed.
  Is meestal met een halfuurtje gepiept 🙂
  titateur onlangs geplaatst…Telefonisch gedoe

 22. Geen echte mini’s meer hier, dus die kunnen gelukkig al een hoop zelf.
  Het ene moment gaat alles vanzelf en het andere moment moet je overal bij helpen of gaat er van alles mis.
  Als de man weg is houd ik wel het avondritueel erin. De jongste 2 eerst naar boven, boekje lezen en slapen. Daarna de oudste.
  En inderdaad, als de man weg is dan denk ik altijd, wat zeur ik nou? Ik weet dat hij straks weer terugkomt. Alleenstaande ouders niet. Heel veel respect voor alleenstaande ouders, echt.
  Zjojes onlangs geplaatst…Bonna Dotta

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.