Een stukje gastvrijheid naar de mensen toe

Reacties 7

Vroeger hè, vroeger toen alles en iedereen nog rookte, werd er bij de voorbereiding van een feestje altijd aandacht besteed aan wat de gasten graag wegpaften. Bij de sigarenboer werd een ruime collectie aangeschaft  die in glaasjes of een speciaal daarvoor bedoelde rookset werd gepresenteerd. Het getuigt toch van betrokkenheid bij je gasten als er gewoon klaarstaat wat ze het liefste gebruiken. Ieder z’n merk en menthol voor tante Truus. Oh en natuurlijk de bolknaks voor opa.

Nu niemand meer rookt, nou ja in ieder geval niet meer op elk feestje non stop in de woonkamer, kom je er niet meer met sigaretten. Tijden veranderen en behoeftes ook, gelukkig is er iets nieuws dat je als gastvrouw ter beschikking van je gasten kunt stellen.

Er is maar één verslaving die we tegenwoordig met z’n allen hebben: de smartphone. Het grootste nadeel van die krengen, naast het feit dat iedereen er de hele dag een voor zijn neus heeft, is dat ze altijd leeg zijn. Ach die goede oude tijd dat je een hele week snake kon spelen zonder op te laden. Ok misschien is het best fijn als je gasten een lege telefoon hebben, dan kom je misschien nog eens tot een goed gesprek, maar wat als de oppas moet kunnen bellen of als je gast net een foto wil kunnen laten zien?

Daarom heb ik als gastvrouw het moderne equivalent van de glaasjes sigaretten, ik heb alle opladers. Oud model iphone leeg? Geen probleem. Oh moet je een samsung opladen, dat kan. Maar omdat ik geen zin had om een kapitaal uit te geven aan een bak vol bulky snoeren was ik heel blij met de revamp van de HEMA. Naast de rookworst USB sticks hing daar namelijk een opladersysteem met aparte stekkers en snoertjes. Ik kocht dus één stekkerdoos en een set verschillende snoertjes in een gezellig fluor zalmroze. Leesvoer snoeren

Het zal vast niet lang meer duren voor er oplaadsets komen of stijlvolle oplaadstations, tot die tijd heb ik een kekke Blau saks dekschaal voor de elektronica spaghetti ingesteld.

Wie er ook langskomt, ik kan ze van een vers opgeladen telefoon voorzien, behalve dan als er onverhoopt iemand met een oude nokia langskomt die toevallig op die ene dag in de week zit….

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.