“Easy” does it

Reactie 1

Twee jaar geleden maakt ik deze jurk. Ik had me helemaal sufgezocht naar originele jaren ’60 patroontjes en hier stond ten slotte ‘easy’ op. Nu moet ik zeggen dat ik wel wat naaiervaring heb; Ik heb veel kostuums gemaakt en truitjes uit elkaar gehaald en nagemaakt maar patronen had ik nog nooit echt tot een succesvol einde weten te brengen. Deze keer ging het wél lukken! Of toch niet?

Ik had net die week een paspop gemaakt van mijn eigen figuur. Of als ik heel eerlijk ben, hebben twee lieve mensen heel hard gewerkt om mijn lijf helemaal vol te plakken met tape en mij er daarna uit te knippen. In ieder geval had ik nu een duidelijk voorbeeld van mijn eigen lijf om mee te werken.

Ik had een schattig blauw katoentje met kleine witte stipjes en grote witte knopen om de look compleet te maken….

Dagen heb ik er aan gezeten. Als er ‘easy’ op een patroon staat betekend dat meestal dat, als je een rond figuur hebt zoals ik, het als een zak om je heen zit. ‘Easy’ betekend geen coupenaden dus die moet je er, als je wilt dat de jurk draagbaar wordt, zelf inmaken en dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De jurk is uiteindelijk nog redelijk goed gelukt en ik heb hem nog gedragen naar een succesvolle sollicitatie. Waar ik alleen niet aan gedacht had is dat goedkoop vaak duurkoop betekent. Het leuke goedkope katoentje was na twee keer wassen totaal verbleekt en niet meer te dragen.

Nu ik na het krijgen van de kleine babyman weer een beetje in de buurt kom van mijn paspop zit ik er aan te denken om de naaimachine weer eens af te stoffen en weer te gaan naaien. Ik zal dan wel alle stoffen grondig voorwassen en geen ‘easy’ patronen meer gebruiken.

 

 

1 reactie

  1. Pingback: Refashion victims - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.