Geek update #3: DS9, Supernatural en een werkende SNES

Reacties 2

Ik was door LeesVoer aan het bladeren en ik ontdekte iets dat me schokte! Mijn laatste Geek update was van april, APRIL! Het is niet alsof ik opeens niet meer van superhelden hou, geen games meer heb gespeeld of geen overdreven analytische podcasts heb geluisterd. Hoog tijd voor een update!

Deep Space 9

star-trek-deep-space-nine-ds9

Meneer Leesvoer had nog nooit Star Trek deep space 9 gezien! Dat kan natuurlijk niet dus nu proberen we elke week een paar afleveringen te kijken. We zijn eindelijk op het punt gekomen dat Benjamin Sisko een kaal hoofd en een sik heeft dus dan weet je dat we eindelijk bij het tofste deel zijn aanbeland! Wat ik de eerste keer dat ik de serie keek niet besefte is dat de Trill een heel relevant ras is als het gaat om de seksualiteit en genderdiscussie. Bij dat ras bestaan er symbiotische relaties tussen een gastheer en een wezen dat van gastheer naar gastheer gaat. De herinneringen van de vorige gastheer gaan mee naar de volgende. Die gastheren kunnen ook dames zijn en zo krijg je dus iemand die zowel vrouw als man is geweest en ook relaties heeft gehad met mannen en vrouwen.

In de aflevering die we gisteren keken werd daar heel mooi mee om gegaan toen een van de vaste karakters, een vrouwelijke Trill, een partner van een vorige gastheer tegen kwam. Voor een tv serie uit de jaren 90 gingen ze bijzonder normaal om met liefde tussen twee vrouwen. Dat was toen echt nog niet zo normaal. Alle afleveringen van Star trek ooit zijn trouwens door de Bechdel test gehaald en Deep space 9 slaagt meer dan de helft van de afleveringen. Natuurlijk veel te weinig, maar voor een show uit de jaren 90 een hele goede score. Daar komen weinig moderne shows aan.

Supernatural seizoen 11 op DVD

supernatural-season-11-poster-featured-09092015

Een serie die absoluut 90% van de tijd faalt voor de Bechdel test is Supernatural. Toch is het mijn all time favorite guilty pleasure. Het kan natuurlijk komen door mijn enorme liefde voor Misha Collins, of gewoon omdat deze extreem lang lopende serie zichzelf zo heerlijk op de hak neemt. Misschien is het omdat Jensen Ackles prachtig uitzicht is of misschien heeft het te maken met de wereld aan goedgeschreven fanfiction die je er gratis bij krijgt. Ik word er gewoon heel erg blij van.

Dus toen ik de DVD van seizoen 11 opgestuurd kreeg om te reviewen was ik daar absoluut niet rouwig om. Natuurlijk had ik het seizoen ABSOLUUT nog niet gezien, hoe kom je er bij, dat zou illegaal zijn.  Na een ietwat frustrerend seizoen 10 was seizoen 11 heel erg gaaf. Ik kan je het hele verhaal gaan vertellen maar dat zou zonde zijn. Wat ik wel wil aankaarten is, hoewel Supernatural de Bechdel test meestal niet haalt, ze zijn enorm goed bezig met diversiteit.

supernatural seizoen 11 episode 19

Dit seizoen had niet alleen meer sterke vrouwen, ook meer lgbtq+ karakters. Het mooiste daarvan was dat hun geaardheid niet een plotpoint was, en het soms zelfs bijna onopvallend genoemd werd. Een meisje die een huis aanwijst waar ze haar eerste kus had, hoofdpersoon Dean stelt haar  er een vraag over en ze laat het woordje “she” vallen. Er wordt verder niet op ingegaan en dat is precies wat er nodig is. Het hoeft er niet dik bovenop te liggen, door dit soort subtiele dingen wordt het veel meer genormaliseerd! Helemaal gaaf was aflevering 19 waarin ze collega hunters Jessy en Cesar tegenkomen, hunter husbands!

Oh, mocht je geld over hebben, en heel veel tijd. Er is ook een boxset uitgebracht van seizoen 1-11. Seizoen 12 gaat volgende week in premiere in de VS.

Super Nintendo

Jaren stond hij werkeloos in de kast. Mijn Super Nintendo. Ik kocht hem toen ik 20 was omdat ik er als kind nooit een had. Toen kwam ik achter het bestaan van Awesome space. Ik kwam er mee in aanraking door Gishwhes, een van de opdrachten ging over een commodore 64, mijn teamgenootje Lady Geek kwam toen Awesome space op het spoor en die hebben haar geholpen de opdracht te voltooien.

Awesome space is een stichting/museum/pretpark volledig gewijd aan oude computerspellen. Elke woensdagavond kan je daar spelletjes doen en een keer per maand hebben ze op zaterdag een reparatie middag. Op goed geluk bracht ik mijn SNES en ja hoor: 4,5 uur later deed hij het weer perfect.

awesomespace-snes-geek-update

Er was iets doorgebrand op het moederbord maar dat was voor de knutselaars geen enkel probleem. Nu kan ik weer op zoek naar meer leuke spellen, en oefenen, want man wat ben ik genant slecht.

Heb jij een Geek update? Leuke serie gezien? Nieuw spel aan het spelen? Vertel het me in de comments!

 

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.