Dromen over een droomkeuken

Reacties 8

Natuurlijk moet ik eigenlijk niet klagen maar toch he, toch. Toen we zes jaar geleden ons huis in Utrecht kochten hadden we een beperkt budget en als je dan in een van de duurste steden van Nederland een huis wilt kopen dan moet je concessies doen. Een daarvan was de keuken, de ruimte is stiekem erg klein en we hadden ook daarvoor geen topbudget. We hebben er heus nog wel wat van weten te maken maar soms dan droom ik wel eens over een enorme woonkeuken.

Het belangrijkste zou het gasfornuis zijn. Ik heb natuurlijk een prachtige zespitter maar ik heb maar een oven. Als er meer ruimte zou zijn zou ik een fornuis van 1 meter of zelfs 110 nemen met een grote en een kleine oven. Nu kan ik dan wel een gans kwijt maar als ik op zondagochtend broodjes wil afbakken moet die hele megaoven warm worden en dat vind ik eigenlijk zonde van de energie.

Verder zou mijn droomkeuken zo groot zijn dat er makkelijk een eettafel in past, ook zouden er natuurlijk openslaande deuren zijn naar mijn prachtig aangelegde moestuin. Je hoort het al, voor mijn ultieme droomkeuken zou ik moeten verhuizen naar een vrijstaande villa. Dat gaat hem niet worden. Maar ook over mijn huidige keuken heb ik wel wat dromen.
20151015huisvrouwRB04

Als ik nu een keuken zou moeten uitzoeken zou ik het anders aanpakken. toen we ons huis kochten moest alles zoo snel mogelijk geregeld zijn en dan heb je geen tijd om een echte droomkeuken vorm te geven. Ik heb nu bijvoorbeeld hele hoge plinten, daar is allemaal bergruimte verloren gegaan. Ook is er een hoop loze ruimte boven de kastjes, je ziet op deze foto ook al dat daar natuurlijk pakken rijstwafels gaan wonen.

Lades in plaats van kastjes

Ik zou veel meer lades nemen, nu heb ik een aantal diepe kastjes waar ik niet optimaal gebruik van kan maken en in een relatief kleine keuken is dat best frustrerend. Ook zou ik serieus nadenken over een kokend water kraan, ik ben erg jaloers op mijn vriendinnen die dat hebben. Wat ik niet zou veranderen zijn de kleuren. De combinatie van crème met geel en zwart zie ik ook voor me als ik aan mijn droomkeuken denk. Wel ga ik volgende keer beter letten op de kwaliteit, er zit nu bijvoorbeeld best veel kleurverschil in de deurtjes.

Aanrecht

Iets waar ik bij een volgende keuken ook beter over na ga denken is het aanrecht. Er ligt nog steeds een tijdelijk aanrecht in mijn keuken, zes jaar later… Het liefste zou ik een mooi granieten blad willen, diepzwart. En dan eigenlijk ook een bijpassende wasbak, zo mooi! Al zou ik als ik echt mijn droomkeuken mag kiezen, voor een marmeren blad gaan.

Eigenlijk is de keuken een van de meest persoonlijke plekken van het huis, zoveel mensen, zoveel verschillende keukens. Het is belangrijk dat hij bij jou past. Ik droom nog even verder, al moet ik toch echt werk gaan maken van dat aanrecht….

Dit artikel is tot stand gekomen uit een samenwerking

Hoe ziet jouw droomkeuken er uit?

8 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.