Dromen over een droomkeuken

Reacties 8

Natuurlijk moet ik eigenlijk niet klagen maar toch he, toch. Toen we zes jaar geleden ons huis in Utrecht kochten hadden we een beperkt budget en als je dan in een van de duurste steden van Nederland een huis wilt kopen dan moet je concessies doen. Een daarvan was de keuken, de ruimte is stiekem erg klein en we hadden ook daarvoor geen topbudget. We hebben er heus nog wel wat van weten te maken maar soms dan droom ik wel eens over een enorme woonkeuken.

Het belangrijkste zou het gasfornuis zijn. Ik heb natuurlijk een prachtige zespitter maar ik heb maar een oven. Als er meer ruimte zou zijn zou ik een fornuis van 1 meter of zelfs 110 nemen met een grote en een kleine oven. Nu kan ik dan wel een gans kwijt maar als ik op zondagochtend broodjes wil afbakken moet die hele megaoven warm worden en dat vind ik eigenlijk zonde van de energie.

Verder zou mijn droomkeuken zo groot zijn dat er makkelijk een eettafel in past, ook zouden er natuurlijk openslaande deuren zijn naar mijn prachtig aangelegde moestuin. Je hoort het al, voor mijn ultieme droomkeuken zou ik moeten verhuizen naar een vrijstaande villa. Dat gaat hem niet worden. Maar ook over mijn huidige keuken heb ik wel wat dromen.
20151015huisvrouwRB04

Als ik nu een keuken zou moeten uitzoeken zou ik het anders aanpakken. toen we ons huis kochten moest alles zoo snel mogelijk geregeld zijn en dan heb je geen tijd om een echte droomkeuken vorm te geven. Ik heb nu bijvoorbeeld hele hoge plinten, daar is allemaal bergruimte verloren gegaan. Ook is er een hoop loze ruimte boven de kastjes, je ziet op deze foto ook al dat daar natuurlijk pakken rijstwafels gaan wonen.

Lades in plaats van kastjes

Ik zou veel meer lades nemen, nu heb ik een aantal diepe kastjes waar ik niet optimaal gebruik van kan maken en in een relatief kleine keuken is dat best frustrerend. Ook zou ik serieus nadenken over een kokend water kraan, ik ben erg jaloers op mijn vriendinnen die dat hebben. Wat ik niet zou veranderen zijn de kleuren. De combinatie van crème met geel en zwart zie ik ook voor me als ik aan mijn droomkeuken denk. Wel ga ik volgende keer beter letten op de kwaliteit, er zit nu bijvoorbeeld best veel kleurverschil in de deurtjes.

Aanrecht

Iets waar ik bij een volgende keuken ook beter over na ga denken is het aanrecht. Er ligt nog steeds een tijdelijk aanrecht in mijn keuken, zes jaar later… Het liefste zou ik een mooi granieten blad willen, diepzwart. En dan eigenlijk ook een bijpassende wasbak, zo mooi! Al zou ik als ik echt mijn droomkeuken mag kiezen, voor een marmeren blad gaan.

Eigenlijk is de keuken een van de meest persoonlijke plekken van het huis, zoveel mensen, zoveel verschillende keukens. Het is belangrijk dat hij bij jou past. Ik droom nog even verder, al moet ik toch echt werk gaan maken van dat aanrecht….

Dit artikel is tot stand gekomen uit een samenwerking

Hoe ziet jouw droomkeuken er uit?

8 reacties

 1. Marjolein

  Een blauwe keuken , blauwe boretti met 2 ovens, geen bovenkasten, heel veel lades. En ja ik heb hem!! Sinds vier jaar. Hoop dat jij ook snel jouw droomkeuken realiseert Lana.

 2. Paula

  Een grote gezellige woonkeuken in landelijke stijl… natuurlijk voorzien van een AGAfornuis, mijn droomwens!

 3. Ik zou wel een losse oven en magnetron willen ipv combi. Verder ben ik supertevreden!!

  Over de broodjes: heb je wel eens overwogen om een Airfryer te kopen? Hier kan je ook broodjes in bakken en het scheelt flink in de opwarmtijd en stroomkosten, denk ik
  Daantje onlangs geplaatst…Update 2 van de 52 weeks money challenge

 4. Onze keuken is bijna klaar en ik ben er blij mee! Ik droom van een eigen bibliotheek, met ook openslaande tuindeuren naar een moestuin, dat dan weer wel. Maar ook met een chesterfield en tegen alle muren kasten van grond tot plafond.
  Tineke onlangs geplaatst…De 10 mooiste albums om bij te lezen

 5. Wij hebben onze droomkeuken vorig jaar laten plaatsen in ons nieuwe koophuis. Helaas was er geen ruimte voor een kookeiland. Maar die denken we er maar bij.. 😛

 6. Voor ons huidige huis is de keuken die er nu net inzit de meest dromerige die erin past 🙂
  Een groot fornuis met 3 ovens, geen bovenkasten en alleen maar diepe laden in de onderkasten, een kraan uit de muur dus nooit meer gesmos achter de kraan, een aanrechtblad van composiet waar je niks op ziet en super gemakkelijk is in onderhoud, een groooooote koelkast en een kitchenaid op het aanrecht. Za-lig!
  Geertruurzaam onlangs geplaatst…Anti-terreur in de grootstad

 7. Jolien

  Dromen moet je ook blijven houden. 🙂 Dit jaar plannen we eindelijk ’n terrasoverkapping te maken, maar m’n bibliotheek blijft ook nog altijd op m’n lijstje staan. We hebben ’n “kantoortje” waar veel lege muur in zit, zou daar graag grote kasten laten maken tot aan het plafond met onder ruimte voor m’n stoffen (dichte kasten) en boven boeken.

  Qua aanrechtblad, ik heb kwarts/quartz, whatever, bevalt erg goed. Meen wel dat je strepen van ’t doekje vaak ’n beetje blijft zien in de zon, maar stoor me daar niet zo aan. ’t Is gemakkelijk schoon te maken en niet zo super gevoelig voor vlekken ed. Weet niet precies hoe dat met graniet is. Heb er ook ’n opstaand randje aan laten maken, vind dat persoonlijk wel erg fijn, want op andere plekken maak ik er weer altijd ’n waterzooi van… Lades zijn overigens inderdaad erg fijn…

 8. Sabine

  Een paar jaar geleden heeft mijn man een opleiding ‘interieurelementen’ voltooid. In avondonderwijs leerde hij daar kasten maken en een heuse keuken. Hij heeft dan onze vreselijke ‘moderne’ volledig witte keuken vervangen door een prachtige landelijke keuken met hedendaagse elementen. Wat het ontwerp betreft heb ik vooral de nadruk gelegd op gebruiksgemak en onderhoud. Daardoor zijn er niet teveel hoekjes en kantjes (ondanks de landelijke stijl) en zeker geen hoekkasten (te makkelijk om dingen in te vergeten). Aan één kant allemaal lades, voor ons servies, onze kookpotten en voorraadpotten. Aan de overkant hoge kasten waar vooral de glazen en potjes en minder frequent gebruikte spullen in. En wat ik het beste vind: een enorm eiland.
  Omdat het budget toch een grote rol speelt, hebben wij dus ook geen natuurstenen aanrecht. Véél te duur. En van alle opties hebben wij gekozen voor: hout. Grote platen massief beukenhout. Eerst dachten wij ook ‘dit is tijdelijk’. Maar ondertussen hebben wij ondervonden hoe ongelooflijk praktisch onze keuze is. Maken we écht een heel vervelende vlek, dan nemen we wat schuurpapier en voilà zo goed als nieuw. Wanneer we onze armen even laten rusten op het aanrecht, voelt het nooit koud aan. Wat vooral super is voor onze eiland. En het ziet er gewoon zo mooi uit.
  Een handige Harry in huis hebben is een droom…

  De tips die ik hier op je blog heb gevonden, hebben van mij ook een veel handigere Harriëtte gemaakt. Dankjewel daarvoor 🙂

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.