Doe het lekker Zelf!

Reacties 5

Dit is een ideaal last minute kado. Vergeten dat je naar een feestje moest maar je wilt toch iets meenemen? Je kan natuurlijk een portie koekjes bakken en kado doen maar waarschijnlijk heb je daar geen tijd meer voor en geen zin in. Gelukkig komt het nog leuker over als je het mensen lekker zelf laat opknappen. Ten minste, als je het mooi weet aan te bieden.

 Neem je favoriete koekjesrecept en een pot waar het allemaal in past. Pleur nou niet alles door elkaar maar maak mooie laagjes in de pot. Doe er een kaartje bij met daarop de natte ingrediënten die er nog bij moeten en de bakinstructies. Minimale moeite en direct resultaat.

Omdat je waarschijnlijk geen zin hebt om de inhoudsmaten van je favoriete koekjesrecept uit te zoeken geef ik je een recept dat precies in een 1 literpot past.

 ½ theelepel baking soda
½ theelepel kaneel
¼ theelepel zout
2/3 cup bloem
1/3 cup bruine basterdsuiker
1/3 cup kristalsuiker
1 1/3 cup havermout
¾ cup gehakte chocolade extra puur
½ cup gehakte nootjes

 

De ontvanger moet nog een half pakje boter en een ei loskloppen en dan de inhoud van de pot er bij gooien. Ze moeten de koekjes afbakken op 190 graden in 8-10 minuten.

 

Ditzelfde concept kan heel leuk met gedroogde bonen. Dan maken de verhoudingen een stuk minder uit. Neem vier of vijf soorten peulvruchten en doe die in leuke laagjes in de pot. Denk bijvoorbeeld aan linzen, kikkererwten, kidneybonen, witte bonen en zo voort. Laat wat ruimte bovenin de pot, daar doe je een boterhamzakje in met wat verkruimelde bouillon blokjes, wat knoflookpoeder, een paar blaadjes laurier en wat zwarte peper.

De ontvanger moet de bonen een nachtje weken en de volgende dag opzetten met de kruiden.  Als ze het aankunnen qua culinair intelect kan je ze ook adviseren wat wortel, ui en spekjes te bakken en dit halverwege de kooktijd toe te voegen. Koken tot de grootste bonen goed gaar zijn en dan een paar seconde de staafmixer er op, daar wordt het romig van. Serveren met creme fraiche en mierikswortel.

Kijk het item van Kassa groen nog even na. Hoe je al die zelfgemaakte zut leuk aanbiedt lees je morgen. gister schreef ik over de kaarsjes in kopjes.

Trouwens, hoe geniaal is die jurk van notorious clothing. Hij is nog te krijgen!

 

 

5 reacties

  1. Pingback: Kleine dingen | LeesVoer Kleine dingen | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.