Dingen die stuk gaan

Reacties 11

Soms is het gewoon eng, dan denk je ergens aan, je voelt iets aankomen en hoppa dan gebeurt het. Je denkt aan iemand en die persoon belt je, je besluit voor de zekerheid een trein eerder te nemen en na jouw trein zijn er problemen op het spoor of je besluit even te wachten met het aanschaffen van een nieuw aanrecht omdat je het idee hebt dat je dat geld beter even in de zak houdt. Ik had dat twee maanden geleden. Opeens wist ik het: we moeten even wat geld opzij zetten want het gaat gebeuren, binnenkort gaat alles stuk. En ja hoor, ik had gelijk.

Op zich niet zo raar als je bedenkt dat we bijna vijf jaar geleden van onze brakke op de slooplijst staande studentenflat naar onse burgerlijke doorzonwoning zijn verhuisd. Na vijf jaar zijn de meeste garantietermijnen verlopen en hoppa, daar gaan ze. Als eerste was daar de droger. Die hield er opeens mee op, echt op zo’n ideaal moment als je net bedacht hebt lekker de wasberg te lijf te gaan. En dat je er pas na drie keer opnieuw laten draaien beseft dat hij helemaal niet draait, en dus niet droog wordt. Jammer dat er dan al vier natte wassen liggen te wachten….

Gelukkig was hij te repareren met een nieuwe aandrijfband maar gratis is het niet. Ook kijk ik nu met argusogen naar de wasmachine want dat oude beessie is al acht jaar oud. Een tijdbom… En dan denk je heel even triomfantelijk: hahaaa ik wist het. Nu waren we voorbereid, goed gedaan Lana, hier een stukje chocolade.

En dan gaat de auto voor de kleine beurt. Maar ja dat is een Honda en er is nooit iets mis…

Airco op het punt van uit elkaar vallen. dikke duur…. En nu, ik vertrouw mijn apparatren niet meer. De stofzuiger, voelt die zich wel goed. Wanneer gaat de vaatwasser staken? Redt de cv ketel het voorlopig?

Soms is het fijn om dingen te zien aankomen, maar misschien had ik het liever niet geweten want ik durf nog steeds geen nieuw aarecht te bestellen, en dat is wel nodig aangezien we vijf jaar geleden even een noodaanrecht hadden geplaatst…

Wat staat er bij jou op het punt van uit elkaar vallen?

11 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.