Diep in de zee

Reacties 10

Het is alweer maanden geleden dat ik wat mensen losliet op mijn woonkamerraam. Maanden heb ik genoten van het uitzicht maar op een gegeven moment was ik het zat. Het schoonmaken was geen pretje maar ik had echt zin om iets nieuws te schilderen. Maar toen was daar de realiteit van een vroege zwangerschap: moe, heel erg moe. Het kwam er dus steeds niet van. Gister had ik eindelijk de energie om zelf aan de slag te gaan met plakkaatverf.image

Ik kan niet echt tekenen, ik heb prachtige ontwerpen in mijn hoofd en dat komt er dan uit als een soort misvormde creatie van een blinde lama. Ik ben dan ook best trots op het feit dat er in mijn raamcreatie een herkenbare zeeschildpad zit, ja het perspectief klopt vangeen kanten maar toch. De komende weken woon ik in een vrolijk aquarium compleet met krabben, koraalrif, zeeslang en haai.

Het is simpel en leuk dus stel het niet uit, pak de plakkaatverf en ga aan de slag. Een paar tips:

– De achterkant van je schilderij is het belangrijkst dus schilder eerst de details en zwarte lijntjes

– Wacht tot het helemaal is opgedroogd voordat je er met een andere kleur overheen gaat.

– Probeer niet perfect te zijn, het wordt niet perfect

– Ga geen koraalrif schilderen, het is de moeite en uren zweten niet waard.

image

image

image

 

10 reacties

 1. M i e k e

  Je koraalrif vind ik prachtig! Ik zal het niet namaken 😉

 2. Lana

  Bedankt Mieke, het probleem met het rif is dat hij mooi is van de binnenkant, van buiten is het heel rommelig. Heb er uuuuuuren aan gewerkt grmbl…

 3. catharinavdrassel

  niet kniesoren over een rifje, ziet er prachtig uit.

 4. Geen Doctor Who?? Geen Daleks?? 😉
  Ik vind het er prachtig uit zien, misschien moet ik hier ook maar zoiets gaan doen.
  Je gebruikt gewone plakaatverf? En hoe haal je dat dan van de ramen af? Met sop? Als in: huishouden/ramen wassen? *ieks*.

 5. Jose

  Als kleuterjuf had ik wel vaker een verfschilderij op het raam staan.
  Met water wordt het een vieze bende. Ik neem een raamkrabbertje met zo’ n scheermesje erin en schrap de verf er zo af. Stofzuig de verfresten weg en lap het raam met een sopje na.
  Succes verzekerd! Grotere kinderen vinden dat schrapen ook een leuk klusje 😉

 6. Pingback: Nieuw seizoen, nieuw raam | LeesVoer Nieuw seizoen, nieuw raam | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

 7. Joke

  En als je ramen in de winter erg vochtig zijn? Is dit geweldige idee dan ook nog haalbaar?

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.