Design to reality

Reacties 23

Je eigen kleding naaien is een leerschool, nadat je een aantal standaard patronen hebt gemaakt besef je dat naaipatronen hetzelfde probleem hebben als kleding in de winkels: ze zijn gemaakt voor een standaardfiguur en jij hebt geen standaardfiguur, niemand. Dus ga je je verdiepen in aanpassingen aan patronen en op een gegeven moment snap je ze! Dan kan je een patroon veranderen en vormen naar je smaak. Deze outfit is de eerste keer dat ik het patroon echt zelf heb uitgedacht en ik ben er super trots op!

Ik schetste de tekening een beetje optimistisch, ik had geen patroon voor het topje maar ach dat zou vast wel lukken. Bizar genoeg had ik gelijk! Ik onderschat vaak wat ik al kan qua naaien, het schetsblok van Cashmerette speciaal voor grote maten heeft er eindelijk voor gezorgd dat ik zelf iets durf te ontwerpen. Ik kan niet echt tekenen maar op de basisfiguurtjes is het supermakkelijk schetsen. Ik had nooit gedacht dat ik iets kon tekenen en dat dat dan ook maken. Ik ga mezelf een mooie set potloden kado geven en mijn fantasie de vrije loop laten.

LeesVoer design to reality closeHet stofje was een koopje. Op de Utrechtse lapjesmarkt lag hij bij een rommelkraampje voor 2 euro per meter. Ik ben dol op mooie stoffen maar heb toch altijd het gevoel dat iets dat ik zelf maak goedkoper moet kunnen zijn dat iets uit de winkel.

Kosten:
4 meter stof: 8 euro
garen: 3,25
drukkertjes: 1,-
Rits, knopen en vliseline uit de stash
Totaal: 12,25

Je ziet de drukkertjes niet en dat is ook de bedoeling. Ik naai doorzichtige drukkertjes tussen de knopen die over de borsten lopen, met zo’n grote boezem kan het bloesje nog zo goed passen, bij sommige bewegingen krijg je zij inkijk en daar hou ik niet van. Drukkertjes zijn een goedkope en simpele optimalisering. De armgaten zijn afgewerkt met een belegje en ze sluiten heel mooi aan dus geen sideboob of okselvetjes woohoo! Natuurlijk heb ik zakken in de cirkelrok gezet, wat heb je aan een outfit waar je per definitie een tas bij nodig hebt?LeesVoer design to reality collageLeesVoer design to reality bloesje met broek

Bloesje en rok

Misschien was het je al opgevallen maar dit is geen jurk, het is een rok met bijpassend bloesje. Ik wil eigenlijk een capsule wardrobe maken. Lucky Lucille is daar mee bezig op haar blog en het is een concept uit de jaren 50: 4 kledingstukken die je op 4 verschillende manieren kunt combineren. Ideaal voor weekendjes weg

Ik ben op zoek naar een mooie groene stof die er bij past om een kokerrok en een bloesje met een pussy bow en korte mouwtjes te maken. Tot die tijd kan ik het bloesje combineren met mijn spijkerbroek, ja ja ik heb er één, gekocht in Denemarken.

Heb jij al een blije bloemetjesjurk voor de zomer?

23 reacties

  1. Pingback: Elegant op reis, tips uit '64 - LeesVoer

  2. Pingback: Nieuwe stofjes en naaiplannen - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.