Desem update: It’s alive!

Reacties 12

Ik begon twee weken geleden met een dappere poging tot een zuurdesem starter en vandaag heeft Willem-Hendrik bewezen dat hij alle moeite waard was. Het brood is heerlijk, superluchtig en het bewijs dat zelfs ik een zuurdesemstarter kan maken!

Ik maakte me de laatste dagen zorgen om Willem-Hendri, ik las overal op internet dat een starter tot zijn dubbele volume moet rijzen voor je hem kunt gebruiken. Willem-Hendrik deed dat niet hij borrelde alleen maar. Ik heb hem de afgelopen week dagelijks een paar lepeltjes meel en water gegeven in de hoop dat hij wat enthausiaster zou worden. Niets van dat alles.

Dus besloot ik maar een brood te maken, dan wist ik zeker dat Willem Hendrik het niet zou doen. Niets bleek minder waar. Het brood is prachtig. Ik gebruikte dit recept maar liet het een nachtje staan na het vormen van het brood.

image

Ik ga de komende weken nog expirimenteren met recepten en kijken of ik Willem-Hendrik voldoende stabiel kan krijgen. Als iemand een stukje van mijn starter wil hebben voor zijn eigen zuurdesem brood, laat het me weten.

image

Omnomnom

 

12 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.