Dertigersdilemma

Reacties 13

Het is een ding, 30 worden. Het voel aan de ene kant als vreselijk oud, ik was gister nog 22, aan de andere kant ben je gewoon nog enorm jong, het is nog bijna nergens te laat voor. Ok het lukt waarschijnlijk niet meer om aan een topsportcarrière te beginnen maar soit, je kunt altijd nog gaan darten. Waarom hebben we het er dan collectief zo moeilijk mee? Vandaag ben ik dus 30, en tot op gister dacht ik dat ik er echt totaal niets anders bij voelde dan bij 28, of 29. Totdat ik gister opeens besefte: Morgen ben ik 30: paniek.

Is het misschien omdat we denken dat we tegen de tijd dat we dan dus 30  zijn alles toch wel zo ongeveer voor elkaar zouden moeten hebben? Is het omdat we in ons hoofd nog steeds 17 zijn en dat mensen van 30 altijd zo volwassen en geslaagd leken? Is het een dingetje met rimpels? Nu heb ik vrouwen van in de 30 altijd op hun mooist gevonden dus daar maak ik me geen zorgen over. Ook wordt ik al sinds mijn 25ste consequent 32 geschat dus hopelijk blijft dat nog even stabiel.

Misschien heb ik ook wel makkelijk praten: toen ik jonger was dacht ik bij 30 altijd aan een huis en kinderen, een auto voor de deur en een leuke vent. Dat heb ik dus allemaal. Toch doe ik voor mijn gevoel nog steeds enorm alsof. Als jullie denken dat het er bij mij altijd zo mooi fris en netjes uitziet als te zien is bij Kassa Groen, hahahaha, nee. De ambachtelijke huisvrouw maakt er regelmatig een ambachtelijke teringzooi van.

Het wordt natuurlijk ook wel enorm ingeprent, het dertighaten. Als je dertig wordt begint het verval echt in te zetten, moet je drie keer per dag crèmes gaan smeren en als je nu nog niet sport ben je over tien jaar gewoon dood. Weet je? Ik heb er lekker schijt aan. Ik ben dertig en ik ben er blij mee. Natuurlijk stapte ik vorige week mis op de trap en had ik de halve dag last van mijn heup maar ik doe gewoon maar even of dat komt omdat ik drie maanden geleden bevallen ben. Het is niet het nieuwe 20, het is niet het einde van de jeugd, het is gewoon mijn leeftijd, en ik ga er van genieten.

 

Zo, ik hoop dat ik er bij 40 nog net zo over denk. Al heb ik dan natuurlijk echt alles op orde en voel ik me dan vast volledig volwassen…. dus

 

Hoe voelde jij je toen je 30 werd/Ben jij bang om 30 te worden?

 

13 reacties

  1. Pingback: Er is er een jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat ben ik - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.