Depressie, het gaat weer beter!

Reacties 26

Een paar weken geleden zat ik absoluut niet lekker in mijn vel, somber, kreeg niets uit mijn handen en was echt ongelukkig. Het gaat weer een stuk beter met me maar toch wil ik graag iets met jullie delen dat ik toen schreef. Ik besloot het toen niet te delen omdat het zo’n gevoelig onderwerp is en ik me al slecht voelde. Ik wil het toch publiceren om de mensen die met hetzelfde kampen te laten zien: je bent niet alleen. Depressie zie je niet aan iemands neus en weten dat andere mensen het ook hebben, er ook weer overheen komen, dat kan enorm helpen. 

Ik schreef: Het probleem met bloggen is dat ik altijd op een positieve manier aan de dag van mijn lezers wil bijdragen. Ik probeer leuke, vrolijke en inspirerende onderwerpen te vinden. Met een vrolijke kwinkslag te schrijven en mooie, leuke foto’s te laten zien. Soms is dat moeilijk.

Dat is moeilijk als je niet lekker in je vel zit, als je hoofd vol zit met een donkere wolk die soms een paar uur, soms zelfs een paar dagen weg is maar de hele tijd weer terugzweeft in mijn hoofd.

Het zorgt er voor dat ik niet op de foto wil omdat ik het moeilijk vind om naar mezelf te kijken. Het zorgt er voor dat ik het moeilijk vind om filmpjes te maken omdat monteren, waarbij ik uren naar mijn hoofd staar te veel negatieve gedachtes opwekt.

Ik val jullie daar normaal niet mee lastig omdat dit niet is waarom jullie hier komen. Maar dit blog gaat over mij, ik laat jullie niet alles zien maar ik ben hier wel eerlijk. Ook mijn depressieve gevoelens zijn een deel van mijn leven. Een groter deel dan ik zou willen en te groot om te negeren.

Wat wil ik met deze post? Ik weet dat er mensen zijn die dit nu lezen die zich gesterkt voelen omdat ze niet de enige zijn. Psychische problemen zijn onzichtbaar en als je er mee kampt voelt het vaak alsof je vreselijk alleen bent. Mensen zeggen dingen als: “Ach je hebt toch een goed leven, er zijn mensen die het veel erger hebben, je moet het gewoon positief bekijken.” en snappen niet dat het zo niet werkt.

Ik kom er wel weer overheen en dit is vast niet de laatste keer dat ik me zo zal voelen. Als jij het herkent: Je bent niet alleen. We kunnen het.

Nu kan ik gelukkig zeggen dat ik niet meer depressief ben, daar heb ik een paar maanden hard aan gewerkt en het blijft iets waar ik aan zal moeten blijven werken. Het zal zeker nog wel eens terugkomen maar ik weet dat ik er weer uit zal komen en daarom ben ik er niet meer bang voor!

Herkenbaar?

26 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.