De rode ballon

Reacties 3

Er was eens een peuterman met goudblonde krullen. Op een dag liep de peuterman door de stad en opeens zag hij daar een rode ballon. Hij bleef stokstijf staan, zijn kleine wereldje stond stil, er was niets meer behalve de ballon en de peuterman.

Zijn moeder probeerde hem uit te leggen dat de rode ballon van de mevrouw was die hem vasthad, hij was heel prachtig maar nu moesten ze echt doorlopen. De peuter was onder de indruk en liep schoorvoetend door.

Opeens stond de eigenaresse van de ballon voor de neus van de peuterman. Ze was hem achterna gelopen, ze had gezien hoeveel de ballon voor de peuterman betekende en gaf hem de ballon. Hij keek naar haar alsof ze de mooiste toverprinses van de wereld was.

LeesVoerLeesVoerNatuurlijk moest de ballon mee naar huis, al had de moeder van de peuterman zo haar bedenkingen. Hoe moest ze fietsen met zo’n grote luchtbal in de bakfiets. Thuisgekomen paste de ballon maar nèt door de kamerdeur. De peuter speelde in de tuin met zijn rode vriend, in de berging, in de woonkamer en toen papa met hem ging lezen ging de ballon ook mee.

LeesVoerLeesVoer
LeesVoerToen sloeg het noodlot toe; terwijl de peuter bij vader zat liet de peuter de ballon op het plafond stuiteren en toen, opeens……. BOEM

LeesVoerLeesVoerDe ballon was kapot, de peuter verdrietig maar toen zijn papa en mama hem herinnerde aan de mooie dag met de ballon was hij toch weer blij. Het was voor één middag zijn allerbeste vriend.

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.