De kindloze vriendin

Reacties 9

Ik had eigenlijk altijd een stiekeme hekel aan mensen die hun hond zagen als hun kind. Ik bedoel, het is toch echt niet hetzelfde. Daar ben ik de laatste weken met een enig leedvermaak op aan het terugkomen. Ik heb namelijk een goede vriendin die absoluut geen kinderen wil, maar dan ook echt niet. Ze wil ook jouw baby niet vasthouden en niet met je peuter spelen. Zij heeft nu een puppy muhahahaha.

Toen ik net mijn eerste kind had gekregen was ik helemaal alleen in het moederschap. Ik was de eerste met een kind in mijn vriendenkring en dat vond ik moeilijk. Na een paar maanden leerde ik via een forum veel moeders in mijn omgeving kennen en had ik dat probleem niet meer, het is tegenwoordig bijna omgekeerd. En soms he, soms heb je zo’n dag dat er niets beter helpt dan naar je overtuigd kinderloze vriendin te vluchten en daar al whiskydrinkend samen de beste slechte tv ooit te kijken. Thnx babe.

Maar nu heeft ze dus een puppy, en ik moet zeggen ik lach me rot. Het is gewoon echt net een baby/peuter. Ik bedoel: ze sloopt alles waar ze bij kan komen, is niet zindelijk, luistert niet, ze kan niet alleen zijn, ’s ochtends is ze nog redelijk te handelen maar tegen het eind van de middag is ze terror,  ze gaat piepen als ze het vrouwtje niet meer ziet en wil de hele dag worst hahaha.

Deze overeenkomsten leiden tot interessante gesprekken:

A: Het is soms net een klein kind… weinig slaap, vieze vloeren en als het stil is doet ze waarschijnlijk iets wat niet mag

ik:  Jup, het enige verschil is dat die van mij nu zijn eigen omgevallen drinken opruimt met een doekje

A: Ik hoef geen luiers te verschonen en ze probeert al niet meer binnen haar behoefte te doen

ik: Maar ik hoef niet de rest van hun leven elke keer dat ze moeten plassen met ze naar buiten

A: Ik hoef me tijdens het puberen niet druk te maken over drugs en alcohol

ik: Die van mij houden op een gegeven moment op met kwijlen en kan ik leren om koffie te zetten

A: Die van mij bijt ten minste niet in mijn tepels nu ze tandjes krijgt.

Tja, daar had ze een punt.

Ze heeft nu zelfs een fietskar om puppy te vervoeren. Muhahahaha, ze wilde geen kinderen maar ik zie op dit moment weinig verschil.

Is jouw hond net een kind of zijn je kinderen net honden?

9 reacties

 1. You nailed it! Sorry A, het is gewoon echt waar. En wij, kindhoudende vrouwen, lachen ons rot. Maar we houden van je hoor. En ik kom binnenkort op puppykraambezoek 🙂 (als ik op weg ben naar yoga omdat mijn kinderen allang alleen thuis kunnen blijven, moehahahaha).

 2. Brieke Hermelink

  En dan nog een vriendin met kids Ên een pup…………i

 3. Pascalle

  Ik ben gezegend kinderloos met twee honden (en 5 katten). Inmiddels zijn mijn meiden 2 en bijna 4 jaar oud. En ook ik heb ze geleerd een doekje te pakken als ik wat geknoeid heb of een zakdoekje als ik moet niezen, dat ze hun eigen speelgoed opruimen weten ze ook al en ga zo maar door! Je kan je honden…die toch echt honden blijven….wel heel veel leren. Want tja ze moeten net als kinderen ook bezig gehouden worden tussen het rusten door, anders worden ze onuitstaanbaar!

 4. Jolien

  Denk dat uiteindelijk iedereen graag zijn gelijk wil halen, maar ik vind dat je gelijk hebt..! En om toe te voegen, met kinderen kan je nog wel de hoop hebben dat ze over een jaar of 50 iedere zondag gezellig op de koffie komen. En zo niet, nou ja, dan kan je altijd nog zo’n huisdier nemen. 😉

  *en psst, er staat luisterd…*

 5. lieveheersbeestje

  Tja, mensen moeten toch liefde geven denk ik…en zo’n hondje is natuurlijk ook schattig!

 6. Honden en kinderen, maar de pup fase overgeslagen want die vind ik zwaarder als met kinderen. Het nadeel van een hond is dat je niet overal meer naar toe kan. Kids neem je gewoon mee. 😉 maar een hond is ook wel schattig hoor, vooral als ze je kinderen bezighoudt haha!

 7. Manja

  Bewust kind EN hond loos….Zijn nu aan het plannen waar we nu weer op vakantie gaan…MWhahahaha 😉

 8. Mijn kind is net een kat. Komt en gaat zo zijn pet staat, wil af en toe wat te eten en komt zo eens kroelen.

 9. irene

  Mijn kind is gewoon een kind, mijn kat is echter net een hond en het ‘gegeven moment’ om kinderen koffie te leren zetten was hier in huis 4 jaar..hij is inmiddels bijna 11 dus ik wordt al jaren voorzien van koffie 🙂

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.