De eerste weken

Reacties 10

Haaaaai, daar ben ik weer. Nou ja, een beetje dan. Tussen het voeden, de luiers van beide heren, de maaltijden van de peuter en het verplicht duizend keer zingen van “olifantje in het bos” heb ik even een paar minuten gevonden om te schrijven over de eerste weken met twee kinderen.

Mijn moeder liet me laatst een oude dagplanning zien van toen ik net geboren was. Tot op de minuut stond daar gepland wanneer ze mijn broer aankleedde en wanneer ik in bad ging. Helemaal onderaan stond “en wanneer moet ik me dan aankleden?” De hele planning klopte, behalve dat er geen tijd was voor aankleden en eten van de mama.

Zo voelt het af en toe wel. De babyman is nu drie weken, het gaat allemaal wat vloeiender dan de eerste dag alleen thuis maar het is nog aanmodderen. Gelukkig kan ik ’s ochtends de baby even in de handen van papa duwen om me aan te kleden voor hij weg moet, dat scheelt, maar het  voelt elke dag weer als een triompf als het me gelukt is om het eten klaar te hebben en de beide heren op tijd hun luierwissels hebben gekregen. Dat de woonkamer er uit ziet alsof er een hele kleuterklas op los is gelaten en dat ik de hele dag nog niet naar de wc ben geweest zijn details. Die werk ik er in de komende weken nog wel uit.

Kraambezoek helpt met het doorkomen van de dagen. De peuter vindt bezoek fantastisch en ik drink zelf ook nog eens een kopje thee. De kraamkado’s komen ook enorm van pas. De geniaal bedachte moederfles calvados met minicalvados in een draagdoek is niet alleen heel erg grappig, dat halve glaasje calvados ’s avonds is een zeer welkome traktatie.

LeesVoer cranberryjam
De humor van de waddeneilanden heeft er voor gezorgd dat ik gisteravond 20 potten cranberryjam heb staan vullen. Ik kreeg namelijk een kraamkado in de vorm van een doos besjes met het precieze gewicht van de verse baby. Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn jamtrechter. Ja ik heb een jamtrechter.

Kortom, we komen er wel. Er is in ieder geval genoeg jam.

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.