Dagelijks brood, beleg

Reacties 4

Nu bak ik al maanden mijn eigen brood. Desem Willem-Hendrick doet zijn werk goed maar wat smeer je daar op? Stiekem ben ik dol op echt goede chocoladepasta maar dat is duuuuuuur. Gelukkig kwam ik er achter dat dat nou een van die dingen is die je gewoon beter zelf kunt maken. Vijf minuten werk, goedkoop en het smaakt in tegenstelling tot fabriekspasta gewoon echt naar chocolade.

Ik hoor je denken: “Ja ja, vijf minuten werk, voor jou zeker met je megakeuken en kookervaring.” Nee echt, een blinde kip met twee linkerpoten kan dit nog. Geloof me nou maar en maak het gewoon. Waarschijnlijk heb je zelfs de meeste ingredienten in huis.

Chocopasta 2 potten:

100 gram extra pure chocola
250 gram boter op kamertemperatuur
150 ml melk
1-3 eetlepels kristalsuiker
1 eetlepel cacao (echte cacao, geen chocomelpoeder)
snuf zout
2 lege jampotten oid.

Smelt de chocolade in de melk, dat kan in de magnetron. Roer de boter tot hij zacht is. doe hier de cacao en suiker bij. Schenk nu langzaam het warme chocolade-melk mengsel bij de boter onder goed roeren zodat de boter goed mengt en smelt. Giet het in twee schone jampotten en zet in de koelkast.

Thats it!

Makkelijk he? Natuurlijk kan je het recept aanpassen met stukjes noot of wat dulce de leche maar dit is de basis. Je moet het alleen wel in de koelkast bewaren en elke keer schone messen gebruiken maar dat is het meer dan waard.

 

Eet smakelijk.

 

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.