Cupcakes

Reacties 2

Eigenlijk heb ik nooit snoep in huis, geen koekjes, geen chips en geen felgekleurde haribo meuk. Als er al iets is dat in de buurt komt is het extra pure chocola.

Het is niet dat ik er tegen ben maar ik wil het mezelf gewoon niet al te makkelijk maken. Als ik echt, echt, ECHT wil snoepen moet ik er speciaal voor naar de super of ik moet zelf iets maken. Meestal zorgt dat ervoor dat ik denk: “ach laat ook maar”. Soms, ga ik dan inderdaad de keuken in.

Als de nood echt zo hoog is wil ik namelijk nog wel eens cupcakes bakken. Dat klinkt allemaal heel superhuisvrouw en overdreven maar het is echt heel makkelijk en waarschijnlijk heb je alles ervoor al in huis. Binnen een half uur kan je met een warm cakeje en een kopje thee op de bank zitten, of drie of vier….

Voor ongeveer 16-18 cakejes

250 gram bloem
250 gram suiker
250 gram boter
4 eieren
half zakje bakpoeder
scheutje melk
snufje zout

Meng de zachte boter met de suiker, voeg een voor een de eieren toe, mix de gezeefde bloem met het bakpoeder en het zout in porties door het mengsel voeg wat melk toe als het dik wordt.

Doe het mengsel in cupcake vormpjes en bak op 170-180 graden voor 20 minuten.

Vergeet geen thee te zetten!

Wat het mooie is aan dit recept is dat het heel simpel aan te passen is voor persoonlijke smaak. Je kan zonder dat het recept mislukt dingen toevoegen zoals vanillesuiker, cacao, stukjes pure chocola (Daar is dus die reep voor) geraspte citroen schil. Geraspte sinasappelschil en de melk vervangen voor sinasappelsap en ga zo maar door! Ook kan je makkelijk een kwart of de helft van het recept maken. Zo is snoepen ook nog eens creatief en verantwoord 😀

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.