Crunchy mom

Reacties 4

Tja, ik draag een wol/zijde onderhemdje, mijn zoon draagt een jumpsuit en wasbare luiers terwijl hij in de draagdoek zit. Ik bak mijn eigen brood en koop waar mogelijk biologisch. Ik geef het toe ik ben een crunchy mom. Waarom dan ook niet mijn eigen crunchy muesli maken?

Ik heb van een vriendin een droogmachine te leen en daarin kan je natuurlijk fruit drogen maar je kunt er nog veel meer mee. Cruesli maken bijvoorbeeld. Dat kan je ook gewoon in de oven doen maar omdat ik er superlekkere koudgeslingerde heidehoning voor wilde gebruiken is dat zonde om teveel te verhitten.

Zelfgemaakte krokante muesli is supersimpel om te maken en veel lekkerder dan die dure dozen met suiker.

Men neme simpele ongezoete muesli, eventueel aan te vullen met haver en noten. Je kunt ook helemaal zelf gaan mengen maar wie heeft daar nou zin in?

Meng je muesli met lekkere honing en of agave siroop, maple siroop of ander lekkers. Voeg eventueel nog wat kaneel en kleine stukjes appel toe. Het moet allemaal net een beetje aan elkaar plakken. Smeer het op de dichte platen van de voedseldroger en laat een nachtje op de fruitstand drogen.

image

Heb je nou geen voedseldroger, en wees eerlijk niet veel mensen hebben zo’n gaaf apparaat, dan kan het ook in de oven. Ik zou de appel dan weg laten. Bak het mengsel dan een half uurtje op 175 graden.

imageLaat dan je man de platen afschrapen en bewaar de cruesli in een luchtdichte pot. Zo knapperig heb je het nog nooit gegeten.

4 reacties

  1. Pingback: Efteling voor jonge ouders | LeesVoer Efteling voor jonge ouders | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.