gosh make-up, swatches, mascara, eyeliner

Cruelty free spotlight: GOSH

Reacties 10

In mijn zoektocht naar volledig dierproefvrije verzorgingsproducten kwam ik GOSH tegen. Het is een Deens merk dat in Nederland te koop is bij de grotere Kruidvat filialen. Het is een midrange merk qua prijs en ik kreeg van GOSH een selectie producten uit de vaste collectie. Ik heb ze uitgeprobeerd en een look gemaakt met deze set. Over bijna alle producten ben ik enthousiast, bijna…

Velvet touch lipstick

Ik kreeg vier kleuren uit de velvet touch collectie. Toen ik de kleuren zag schrok ik wel een beetje want ze zijn allemaal roze! Ik hou NIET van roze, echt niet. Maaaaarrrr ik moet toegeven dat kleur 158 “yours forever” heeft me enorm verrast! het is een diep donkerroze en neigt bijna naar rood, maar het blijft echt hardroze. Hij staat me prachtig! Deze gaat deze zomer heel veel gebruikt worden. Verder is “sweetheart” een mooie nude kleur voor me. “Nude”zelf is precies de kleur van mijn lippen, maar dan ook echt precies. Die doet dus weinig voor me. “Romance” kan ik echt niet hebben,. Hij heeft een wat lichtere dekking dan de andere kleuren en ik denk dat hij bij sommige mensen prachtig kan staan. niet bij mij helaas.

Ik heb  “Yours forever” gedragen tijdens een lunch en hij bleef bijzonder goed zitten! Het afpoetsen van de swatches bevestigde dat nog een keer, niet makkelijk. De lipstick heeft een bescheiden glans en droogt niet uit. Kortom een prima lipstick! Er zit 4 gram product in en je betaalt er 9,49 voor.

Lipgloss

lipgloss collageIn mijn pakket zat ook een roze lipgloss… Deze is mij echt te shiny en te roze. Prima lipgloss als je er van houdt maar niets voor mij.

Ik heb hem naast de lipsticks geswatcht. Wat ik er wel erg fijn aan vind is dat hij geen geurtje heeft. Lipgloss is vaak gericht op jonge meisjes en ruikt meestal naar meloen en GOSH heeft dat gelukkig niet gedaan!

 

X-Ceptional Wear foundation

22 GOSH X-Ceptional WearDe X-Ceptional Wear foundation had ik al het een en ander over gelezen en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Kleur 12 “Natural” is voor mij de goede kleur. Ik vond hem in eerste instantie een beetje dik maar hij smeert verrassend dun uit.

Ik hou niet van te dekkende foundations omdat ik sproeten heb en ik er raar “glad” uitzie als mijn huid te effen wordt. Als je daar wel naar op zoek bent zou ik een meer dekkende foundation gebruiken of een dubbele laag aanbrengen.

before and afterJa je ziet het goed, ik had de pincurls nog in. Je kan zien dat de foundation mijn sproetjes doorlaat maar de huid er heel mooi egaal uit laat zien. Hij bleef de hele dag goed zitten en hij voelde niet zwaar. Mijn droge huid reageerde er ook goed op; geen velletjes. Ik zou hem zeker opnieuw kopen. Er zit 35ml in de verpakking en kost 10,99

 

Crazy volume mascara

20 GOSH mascara21 GOSH Crazy volume mascaraMascara valt of staat bij het borsteltje, bij deze mascara moest ik twee keer kijken want ik snapte hem niet. Het borsteltje blijkt aan de ene kant lange en aan de andere kant korte haartjes te hebben. Prettig omdat je met die korte volume kunt creëren en met die lange kunt zorgen dat je geen spinnenpootjes krijgt. Ik vind hem prettig werken en hij blijft goed zitten. Niets op aan te merken en ik zou hem zeker opnieuw kopen. Er zit 13ml in de verpakking en hij kost 11,49

Black in black ultimate eyeliner

collage ultimate eyelinerHier ben ik niet enthousiast over. Het is een oogpotlood dat je uit kunt draaien met een smudger aan de achterkant. De pigmentatie is prima en hij tekent makkelijk maar toch ben ik geen fan.

Bij het uitdraaien van een nieuw stukje potlood is hij opeens een stuk breder waardoor je er minder precies mee kunt werken, daarnaast werkt de smudger absoluut niet. Ik denk dat het aan het materiaal ligt, op de foto heb ik het geprobeerd maar nee. Op mijn ogen kreeg ik het met mijn smudge brush wel gedaan. Verder blijft hij heel goed zitten, iets te goed, ik boen niet graag om iets van mijn ogen af te krijgen…

Mono eyeshadow

collage eyeshadowIk kreeg ook een mono eyeshadow in de kleur burgundy, Ik vind het eerder een paars. Mooie kleur en swatchte op zich ok maar op het oog viel hij wat tegen en hij vervaagde ook redelijk snel. Ik heb het wel eens slechter meegemaakt maar ik ben geen fan.

Mijn GOSH look

Ik heb bijna al deze producten gebruikt voor een zomerse pin-up look. Ik heb alleen mijn eigen blush en eyebrow set gebruikt van E.L.F. en een beetje  matte bronzer van Catrice. De jurk heb ik zelf gemaakt en de haarbloem is van Miss Candyfloss. Ik ben enorm blij met deze roze lipstick trouwens. Die had ik zelf NOOIT gekocht maar hij draagt heel prettig, blijft goed zitten en ik rock gewoon een felroze lipstick, superzomers!
final look

Deze post bevat producten die ik heb gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening verder niet, lees ook de disclaimer

Heb jij iets van GOSH, wat zijn jouw ervaringen?

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.