Oranje boven! Lady Voluptuous Cosette

Reacties 12

Een paar weken geleden liep ik bij mijn hofleverancier binnen om begroet te worden met: “ah mooi ik heb net een nieuwe lading binnen en ik wil weten hoe ze vallen, pas deze even aan!” Dat was de cosette van Lady Voluptuous in Orange poppy. Ik was meteen verliefd maar het budget liet het even niet toe. Maar als je na weken nog steeds aan een jurk moet denken… Ik heb hem gekocht en ben er zooooo blij mee. De perfecte jurk voor pasen!

Jullie zijn van mij perfect pin-curl haar gewend maar nee, helaas lukt het me niet om dat elke dag te doen. Later als ik groot ben misschien… Maar gelukkig gaat alle aandacht naar deze geweldige jurk. De petticoat heeft hij wel echt nodig voor die fifties feel, zonder is hij ook leuk maar minder authentiek.zWQ

Cosette dress 2Lady Voluptuous is een dochter van het vintage merk Lady v London. Dat merk gaat bij veel modellen al tot maat 52 maar voor deze lijn richten ze zich echt op de plus size pin-ups. Ze hebben voor de ontwerpen samengewerkt met model en blogger Georgina Horne en alle jurken gaan van maat 44 tot maat 60! Er is bij de ontwerpen rekening gehouden met de rondingen die bij een grotere maat komen kijken.

cosette collage 2

De Cosette jurken hebben één groot nadeel, dat heb ik al van meer mensen gehoord: de bijpassende riem is te kort. Er zit bij elke cosette een riem met dezelfde print maar bijna niemand krijgt hem dicht of hij is door de spanning die er op staat meteen kapot. Lady vLondon heeft gezegd dat ze er bij de volgende batch iets aan gaan doen. Gelukkig vind ik de jurk mij mooier staan met een zwarte riem, dat accentueert de taille beter.

Hoe valt hij?

cosette dress 3De rok heeft box pleats en is mooi wijd, geen hele cirkel maar ruim genoeg voor de fifties feel. Hij valt bij mij in maat XXL/16/46 perfect. Ik heb een taille van 96cm en een borstomvang van 122cm. Ik heb ietwat ruimte bij de taille en bij de borst moet hij niet strakker maar hij zit heerlijk en trekt niet. De stof is 97% katoen en 3% elastaan. Ik ben 1,77 en hij valt bij mij net over de knie.

Een leuk detail voor dames die het niet fijn vinden om geconfronteerd te worden met hun maat: het maatlabel zit bij het waslabel in de zijnaad.

De jurken worden gemaakt in Londen, geen kinderarbeid in de constructie dus, altijd fijn. Ook is de prijs heel erg goed te doen! Deze jurk heb je al voor rond de 75 euro!

Ik weet in ieder geval wat ik aan trek op koningsdag!

Oh trouwens, dit gebeurt als je tijdens familiebezoek even snel wat foto’s probeert te maken, ach We hebben nu een redelijk familieportret hahaha.

Collage cosette lady voluptuous

Wat vind jij van Lady v London en Lady Voluptuous?

12 reacties

  1. Pingback: Fuller Figure Fuller Bust Ladies In Lady Voluptuous

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.