Chocola, serious business

Reacties 8

Ik heb heel lang kunnen genieten van het uitblijven van de maandelijkse uiting van vrouw zijn. Ik werd na beide heren pas na 15 maanden weer ongesteld en tussen de twee heren uberhaupt maar één keer. Nu moet ik er alweer een aantal maanden aan geloven en ik ben er nog steeds niet echt goed op voorbereid. Zo had ik gister een licht paniekmoment: de chocola was op!!

Nu moet je weten dat ik helemaal niet zo verslaafd ben aan chocola. Ik eet met enige regelmaat een stukje extra pure, het liefst van 75% cacao of meer. Maar op dit soort dagen kan ik gewoon niet zonder. Ik stond alweer met mijn fietssleutels in mijn handen om naar de winkel te gaan toen ik opeens besefte, ja deze tijd van de maand is mijn hoofd ook gatenkaas, dat ik in mijn kantoor nog een pakketje had liggen dat misschien wel heel geschikt zou zijn voor deze situatie!

Een van de voordelen van bloggen is namelijk dat mensen je dingen opsturen in de hoop dat je er iets over schrijft. In dit geval chocola, wellicht is door mijn gemoedstoestand mijn mening lichtelijk beïnvloed maar halleluja!

Hands off my chocolate

ingredienten hands off my chocolateIk kreeg van Hands off my chocolate twee repen van hun nieuwe ‘seriously dark’ chocolade met 85% cacao. Ik kijk bij chocola altijd eerst op de achterkant, niet om caloriën te tellen maar om ingrediënten te tellen; goede chocolade heeft er zo min mogelijk. Deze reep heeft er vier! Hij is geschikt voor vegans maar helaas niet voor mensen met een soja allergie.

Ik ben enorm fan van de verdeling van de reep, vroeger was ik dol op Tony repen maar toen ze met de “oneerlijke verdeling” begonnen was het voor mij veel moeilijker om maat te houden. Ik kon niet langer één of twee blokjes nemen, het frustreert me nog steeds! Deze reep kan je opbreken in riante pastilles, op elk rondje staat trouwens MINE!

Smaak

seriously darkIk ben heel tevreden over de smaak. Vaak is chocola boven de 80% bitter, dat is deze zeer zeker niet! De smaak blijft lekker lang hangen en heeft pas helemaal op het einde een klein bittertje. Verder is hij voor een super pure chocola lekker romig van structuur. Het is moeilijk om maat te houden, kortom: omnomnom. Mensen die van melkchocola houden zullen het misschien niet echt lekker vinden, eet je graag puur maar vind je zo’n hoog cacaogehalte intimiderend? Probeer het eens, het is echt heel erg lekker.

 

Hands off my chocolate maakt trouwens ook melkchocolade en vier andere varianten maar die heb ik niet geprobeerd.

Duurzaam?

Op hun site staat uitgebreid hoe ze zich bezighouden met duurzaamheid. Dat is bij chocola echt iets om op te letten, er is veel verkapte slavernij, kinderarbeid en slechte invloed op het milieu aanwezig. Altijd goed om te zien dat een merk zijn verantwoordelijkheid neemt. Lees er meer over.

Hands off

Bij de appie koop je een reep voor 1,99. Voor 120 gram is dat een prima prijs.

ik heb de repen opgestuurd gekregen, dit beïnvloed mijn mening verder niet. Lees ook mijn disclaimer

Wat is jouw maandelijkse chocolademedicijn?

8 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.