Vintage find en outfit of the day

Reacties 17

Mijn moeder en ik hebben een gezamelijke hobby: Thriftshopping! Daar is jammergenoeg geen leuk Nederlands woord voor maar wij hebben de meeste lol op marktjes en in kringloopwinkels. Zelfs als we niet samen gaan zijn we voor de ander aan het zoeken. Ik kijk voor haar altijd naar leren laarzen, west-germany aardewerk en kostuums voor haar theatergroep. Zij zoekt voor mij naar vintage hoedjes en -handschoenen. Deze zaterdag konden we eindelijk weer eens samen op pad, we vonden iets heel speciaals.

Natuurlijk heb ik meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ‘outfit of the day’ foto te nemen, met dank aan mijn moeder.
outfit thriftstore
Ik draag een tweedehands wollen kokerrok die ik voor één euro gevonden heb, ik heb hem wat ingenomen bij de heupen maar verder is hij perfect. Mijn superwarme vintage wollen vest van Sussies Utrecht, mijn wolgevoerde shabbies, niet de meest charmante keuze maar men wil comfort bij het thriften, en natuurlijk de huisgehaakte vos. De muts is een creatie van KnittingHil.

We waren nog geen vijf minuten binnen of mijn moeder riep enthausiast gebarend “Deze wil je hebben schat!” Ik keek om en was verbaasd te zien dat ze zo enthausiast was over een raar klein stoeltje met een walgelijke bloemenprint en franjerand. Maar, ik moet het toegeven: de kringloopkoningin had gelijk. Het is namelijk een breistoeltje!
Breistoel
De smalle rugleuning is ideaal voor handwerken omdat je niet met je ellebogen in de knoop komt en je zit er fijn ontspannen rechtop op. Maar de grootste feature van deze stoel is de bergruimte. Onder de zitting zit een enorm compartiment voor je handwerk, daar bovenop is nog een verdieping voor alle kleine spulletjes. Echt ideaal voor iemand die zoveel handwerkt als ik.
breistoel met leeg accessoirebakje

breistoel met wol er in
Natuurlijk moet er wel een andere bekleding op en ik heb besloten dat ik het zelf ga doen. Ik heb een nietpistool, nu nog een mooie stof. Dat wordt een tripje naar de lapjesmarkt zaterdag.

Ik weet alleen echt nog niet welke stof ik moet gaan gebruiken, wat denk jij?

17 reacties

 1. Ploeg stof, grijs, dat heb ik zelf op een oude leunstoel met van die oren laten zetten. Of jeansstof, canvas, in wat voor kleur dan ook. Iets robuusts. Een zandkleurige stof kan ook, zodat eventuele dekens of kussentjes die gebruikt worden om te decoreren alle kleuren kunnen hebben. Oh, wat een leuk project, ik krijg er zelf zin in. Oh, wacht, ik heb nog 4 gammele houten keukentafelstoelen staan, die wel een bekleding kunnen gebruiken. Misschien in de kerstvakantie?

 2. Clara

  Wat een handig stoeltje, nooit geweten dat er speciale brei stoelen zijn. Gisteren zat de rugleuning inderdaad in de weg tijdens het breien.
  Ik zou er weer bloemetjes op doen, staat zo vrolijk.

 3. eva

  Ik zou voor okergele rib gaan denk ik!

 4. Jolien

  Misschien dat de foto misleidend is, maar ik vind de bloemen zo truttig dat ze eigenlijk wel weer leuk zijn… De franje is met net teveel, dat dan wel weer…

  Van ’n effen stofje wordt ie wel moderner/strakker/stijlvoller denk ik, de vorm is wel wat oubollig. Qua kleur… iets wat in je kamer past? 😉

 5. Annelies

  Wij noemen thriftshopping gewoon kringlopen !

 6. Rachel

  Andere stof, waarom? Stof is geweldig!

 7. Barbera Veul

  Ik ben jaloers en helemaal als je hem met een mooie gele stof bekleed. Of denim, en dan denk ik aan een stofje met naden, zakjes en ‘spijkers’. Alsof je oude spijkerbroeken hebt gebruikt, begrijp je?

 8. A gna

  Paarse (glimmende) velours! Of geel.
  Ik weet niet wat in je huis past. Zwart is ook mooi denk ik. Maar

 9. Pingback: Het coöperatie kook- en huishoudboek uit 1938 - LeesVoer

 10. Pingback: Prettig weekend! - LeesVoer

 11. Pingback: Prettig weekend! Mis niets - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.