Breien met gemarineerde haring

Reacties 2

Ja ik weet hoe verschrikkelijk warm het is. Ik weet dat het laatste waar je nu aan denkt een warm wollen kledingstuk is. Het punt is dat als je begint te breien als het koud is dan is het nooit op tijd klaar en zit je in de lente met je wollen vest. Ik ben dus heel braaf in deze zweethitte bezig aan een pak voor de interne baby. Als je wel eens breit of haakt ken je de frustratie van de wegvliegende bol. Zeker als je katten hebt of je bol in de tuin rondvliegt en fijn takjes oppikt. Gelukkig is daar een heel goedkope en handige oplossing voor. Een haringemmertje.

Kijk ik zeg een haringemmertje omdat dat hetgene was dat ik voorhande had toen ik het bedacht op vakantie. Eigenlijk is elk hersluitbaar plastic emmertje geschikt.

Wat heb je nodig?

– een hersluitbaar plastic emmertje van bijvoorbeeld yoghurt of gemarineerde haring
– een schaar
– eventueel een hobbymesje

Snij of knip een halve cirkel uit de deksel en zorg er voor dat er geen scherpe hoekjes en haaltjes aan blijven zitten. Klaar.

Dat is alles, maar het heeft zoveel voordelen! Als je bezig bent blijft de bol in het bakje en kan je breien zonder ronddansende bol. Ook is je werk meenemen heel makkelijk want je maakt de deksel open en stopt het er bij. De punten van de naalden kunnen uit het gat steken en er is vaak nog ruimte genoeg om onderin een zakje te stoppen met een schaartje en stekenmarkeerders en dergelijke.

Dit is de huidige inhoud van mijn haringemmer

– een maat 62/68 jumpsuit driekwart af
– een bijna volle bol wolzijde
– een envelopje met steekmaarkeerders, stopnaald en kabelnaald

 

2 reacties

  1. Pingback: New toy! | LeesVoer New toy! | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.