Een vergeten bodywarmer

Reacties 7

Als je zoveel handwerkt als ik, wil er nog wel eens iets tussendoor schieten. Zo vond ik deze week tijdens het opruimen van een lade een zakje met de onderdelen van een bodywarmertje in maat 92. Netjes met een envelopje erbij met de patroondelen en een referentie naar het desbetreffende patroontijdschrift. Dit bodywarmertje was origineel bedoelt voor mijn oudste… oeps! Gelukkig heb ik een tweede zoon gekregen en past hij hem perfect!

onderdelen bodywarmer voor dreumes

Gelukkig had ik er bij het knippen al rekening mee gehouden dat mijn heren een lang bovenlijf hebben en had ik een paar centimeter aan het patroon geknipt. Ook gebruiken ze in het originele patroon een rits maar omdat ik de dreumes bodywarmer graag tweezijdig draagbaar wilde maken heb ik ook aan de voorpanden wat extra geknipt en er plastic drukknopen op gezet.

Het patroon komt uit de Ottobre, nummer 1 van 2011. Ik ben dol op dit blad, waar de knippie mij meestal een mèh gevoel geeft frustreert de Ottobre me enorm: ik heb èn geen meisje èn te weinig tijd om alle leuke jongenspatronen te naaien.

bodywarmer voor dreumes ottobre

Dit maakten zij er van, die van mij ziet er zo uit:
bodywarmer dreumes

Leuk hoor zo’n backdrop maar probeer jij een 14 maander maar eens netjes op de foto te zetten, ik ben allang blij dat hij het machtig interessant vond en even bleef staan. Het geniale vikingenstofje komt van BORA en is  net opnieuw uitgegeven in een blauwe sweatstofversie. Ik moet eerst mijn stoffenvoorraad opnaaien anders zou ik een paar meter bestellen. Ik ben bijna jarig *knipper knipper*

bodywarmer voor dreumes 3

Hij is zoals gezegd aan twee kanten draagbaar, aan de andere kant is hij effen groen zoals de zakjes hier zijn, aan die kant zijn de zakjes van de vikingstof gemaakt. Het kraagje is van zachte boordstof en is lekker hoog. De boord is ook goed breed en wat strakker zodat het bodywarmertje goed blijft zitten. Het vest heeft geen zichtbare naden.

Hij vond het maar wat gaaf, zo modellen op de eettafel

bodywarmer dreumes 6

Heb jij  unfinished objects?

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.