blogaholic blogplanner, laptop, printer

Onmisbaarvoor elke blogger: de blogplanner

Reacties 7

Bloggen is chaotisch, je bent er eigenlijk heel de dag mee bezig, alles wat je meemaakt kan een blogpost zijn en als je dan eindelijk een momentje vindt om achter de computer te gaan zitten en ook echt iets te tikken ben je alles kwijt. Als je blog dan ook nog met bedrijven gaat samenwerken heb je nog veel meer informatie in je hoofd: contactpersonen bij pr bureaus afspraken voor giveaways en natuurlijk moet je de bezoekerscijfers in de gaten houden. Het duizelt me.

Als raschaoot was ik al een tijd op zoek naar een oplossing voor die breinsoep die mijn blog oplevert. En toen kwam een van mijn favoriete bloggers met een oplossing. Een blogplanner gemaakt door een blogger, digitaal zodat je zelf kunt printen wat je handig vindt. Laura van Blogaholic schrijft over bloggen en alles wat daarbij komt kijken, ik heb al zoveel gehad aan haar site en ze inspireert me regelmatig om LeesVoer te verbeteren.

Ik gaf dus met liefde 9,95 voor de blogplanner uit en wilde hem meteen gaan printen! Maar toen hield mijn printer er mee op! Drie dagen en een marktplaatstransactie later kon ik eindelijk aan de slag. Ze heeft vier stijlen gemaakt, ik koos haar eigen huisstijl.

blogaholic blogplanner 1

Er zitten dingen in die ik niet zal gebruiken, de weekplanner bijvoorbeeld, daar gebruik ik toch liever mijn moleskine agenda voor. Maar de pagina’s waarop je reviews en sponsored posts bij kunt houden zijn echt ideaal. In communicatie met bedrijven gaan vaak een heleboel mailtjes heen en weer. Een duidelijk formulier om alle info op bij te houden is dus erg handig.

blogplanner 3

Er is ook echt gekeken naar hoe je jezelf kunt ontwikkelen: pagina’s met evaluatievragen, doelen, een duidelijk profiel van je blog. Als ik deze blogplanner eerder had gehad had ik een aantal fouten niet gemaakt! De opbeurende quotes bij elke maandpagina maken me ook enorm vrolijk. Bij de blogplanner zit nog een leuke extra: grappige beloningskaartjes voor behaalde doelen!

blogdoelen

Ik mis een dagelijkse tasklist, ik gebruik nu met veel plezier die van team confetti maar het zou een leuke aanvulling zijn. Ook had de planner van mij in verschillende bestanden mogen zitten. Ik print niet alles uit en nu was ik wel even bezig met steeds invoeren welke pagina ik wel, en welke ik niet wilde printen.

Al met al echt een aanrader. De blogplanner kost je twee dure koffie en dat is hij zeker waard!

Heb jij een blog? Hoe hou je alle info op een rij?

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.