Bloedziedend pissig

Reacties 11

Ik wou dat ik goed was in boos worden op helpdeskmedewerkers. Het vervelende is dat ik weet dat die mensen daar ook niet voor hun lol zitten maar voor een hongerloontje de hele dag gezeik aan moeten horen. Toch moet ik daar misschien maar van af stappen want ik ben nu toch behoorlijk genaaid door niet 1 maar wel 2 bedrijven tegelijk! Ik weet dat jullie hier komen voor leuke ambachtelijke huishoudverhalen. Die komen er weer aan, echt, maar onderdeel van mijn huishouden is een tv, dus daar gaat het nu even over.

Het zit alsvolgt: Eind 2011 kochten wij als opvolger van ons slagschip een mooie nieuwe Sharp Aquos LCD tv bij de mediamarkt. Ik weet het nog als de dag van gisteren want ik was meer dan hoogzwanger.

Nu is een bezoekje aan de mediamarkt al niet mijn hobby maar met een bijna voldragen spruit is het extra heftig maar ik stond er op dat we een goede tv zouden hebben als dat wurm zich aandiende. Een behoorlijke aankoop voor ons dus we lieten ons extra goed voorlichten. “Deze is geschikt voor digitale televisie van ziggo?” vroegen wij aangezien dat bedrijf alleenheerser is in Utrecht. “Jazeker, deze is geschikt voor alle nederlandse kabelbedrijven.” Vertelde de roodgeklede jongen ons. “Dus ook voor Ziggo?” Gingen wij weer, better safe than sorry, waarop hij zuchtend, omdat hij het toch al gezegd had en er van die vrolijke ‘geschikt voor ziggo’ kaartjes hingen, maar bevestigend gereageerd.

Iets later besloten we dan ook over te gaan op digitale televisie. Bij het telefonisch afsluiten van het abbonement kwam het gesprek op het type tv dat we hadden. We moesten de naam en het typenummer doorgeven aan de vriendelijke verkoop dame van Ziggo. Wij hebben een Sharp Aquos LC-32LE630E. Geen probleem, die was geschikt voor Ziggo.

En dan vandaag. De dreumes, je weet wel diegene waar ik zo hevig zwanger van was toen we de tv kochten, was niet te genieten en ik besloot dat het tijd was om even samen op de bank een kwartiertje Jimjam te kijken. Wat schertst mijn verbazing? Jimjam doet het niet. En Veronica ook niet en NL3 trouwens ook niet, en elke keer als ik zap verdwijnen er meer zenders.

Ik bel met ziggo, tegen lokaal tarief plus de kosten van uw mobiele telefoon, prettig gesprek totdat de hulpvaardige jongeman mijn tv niet in het systeem kan vinden… “Tja mevrouw, dat is het probleem met tv’s die niet gecertificeerd zijn. Die kunnen zomaar opeens problemen met onze zenders geven.” Dus ik slik even, haal diep adem en zeg vriendelijk “Dat is raar, aangezien bij het afsluiten van het abbonement is gecheckt of mijn tv geschikt was, door uw verkoopafdeling!” Tja, hij kon toch echt niets voor me doen behalve mijn klacht noteren en mij doorverwijzen naar service plus. De klantenservice voor eigenwijze mensen met een ongecertificeerde tv a 65 cent per minuut…

Daar kreeg ik hetzelfde te horen: Jammer joh.

Dus nu zit ik met een tv zonder zenders, een tv die ik niet gekocht had als de mediamarkt niet gelogen had, een tv die ik geruild had als Ziggo niet gelogen had en mijn dreumes kan geen JimJam kijken. Woest ben ik, met mijn nutteloze LCD tv

UPDATE

Ah er is een reactie van @ziggowebcare

De tv is inderdaad geschikt voor ziggo. Dit betekend dat je analoog tv kunt kijken. Echter hij is niet CI+ gecertificeerd. Helaas betekent dit dat we geen ondersteuning kunnen bieden wanneer er gebruik gemaat wordt van een CI+ module.

Whahahahahahaha wat ze dus zeggen is dat mijn tv inderdaad geschikt is voor tv kijken via de kabel, zoals elke tv die ooit geproduceerd is sinds de introductie van kabeltelevisie. Volledig voorbijgaand aan het feit dat hun verkoopdame mij bij het afsluiten van een DIGITAAL abbonement heeft verzekerd dat mijn tv geschikt was om hun kaart direct in de tv te gebruiken. Zijn ze nou gewoon dom of denken ze dat ik dom ben?

 

 

 

11 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.